¨Barnevernet tok barnet mitt!¨ (Driftingfrue)
Hjem Add Om meg Kontakt

3

¨Barnevernet tok barnet mitt!¨

Altså, er det bare meg som stadig leser flere og flere innlegg på facebook og i aviser hvor mødre går ut med en historie hvor barnevernet har tatt deres barn på urett grunn?

Vi er / har vært i barnevernet sine systemer selv - som fosterforeldre -> i en alder av 23 år!! Vi ble ferdige i fjor og har i ettertid fått spørsmål og flere barn, men ikke følt noe som har passet enda. Sist vi fikk ei som kunne passe oss var tidligere i år men vi var da blitt gravide og ønsker ikke å ta på oss ansvaret for et barn som sårt trenger hjelp, kjærlighet og omsorg midt i min noe harde svangerskap og har lagt fosterhjem på is for en stund fremover. 
 


 

For å kunne bli dette må man igjennom mye. Det er tungt, man skal igjennom x-antall kurs. Både lange, tunge, intressante og lærerrike kurs. Mye teori, litt praktisk og masse hjemmebesøk i tillegg til at man omtrent får hjemmelekser for å fylle ut hele sin livshistorie fra start til end for å finne rett barn og rette verdier for å kunne bli fosterhjem. For det er da ikke til å feie under en stol at ikke hvem som helst kan ta vare på disse barna. Jeg har lært og hørt så utrolig mye vondt, og skjønner ikke hvordan det kan være mulig. 

Jeg skal ikke gå dypere inn i dette, men at flere og flere mødre (som regel) velger å gå ut med dette offentlig for å få sympati plager meg helt ekstremt mye og setter fosterhjem foreldre i et så dårlig lys at jeg blir kvalm. Tenk dere de som gjennomgår så mye - alt dette for å hjelpe barn som virkelig fortjener bedre enn de har hatt det til nå. Og det er så mange, mange flere barn enn jeg noen sinne kunne trodd. Det er alltid to sider av en sak, og når private personer går slik ut i offentligheten blir kun en versjon hørt, og den andre parten altså barnevernet hatet og bannlyst. Barnevernet kan sikkert gjøre en glipp eller to, men så mye som er i media nekter jeg å tro. I tillegg får man å utrolig mange advarsler før noe sånt skjer, og som mor er man nok veldig klar over situasjonen før den inntreffer.

Jeg syns det er så snodig, for utrolig mange unge voksne som fra 17-18 år og utover står frem og forteller sin historie som fosterhjemsbarn og hvor takknemlig de er for å ha fått en ny sjanse hos en ny familie. En mulighet for å kunne starte på nytt og som de er så glade for - disse kommer sjeldent frem i lyset. Dette blir et knotete og irriterende blogg innlegg men dette er nå bare hva jeg sitter å tenker hver gang det dukker opp et innlegg når jeg scroller nedover telefonen min. Det irriterer meg, så utrolig masse. Jeg skal ikke gå noe dypere i hva jeg mener og hvorfor - men aldri tro det verste om andre med en gang for at man får vite en side av en sak. Det er alltid to sider og tro meg - barna vil aldri få det verre og foreldrene vil alltid ha mulighet for å kjempe for å få barna tilbake, i mellomtiden er de hos en familie de fortjener. 
 


 

#blogg #hverdag #onsdag #gravid #svangerskap #fosterhjem #irritert #forbannet #dårliglys #fosterforeldre #fosterbarn #fortjenerbedre #juli #sommer #summer • 26.07.2017 kl.12:17
  Veldig bra innlegg... dette kunne jeg skrevet selv...... ikke det at jeg er fosterhjem, men tenker de tankene når jeg leser disse innleggene. Skal aldri si at noen ikke er urettferdig behandlet - men tror neppe det er så mange som fremstår her. Igjen - bra innlegg , og håper at noen tenker før de dømmer.
  26.07.2017 kl.14:15
  GLEMTE Å SKRIVE I INNLEGGET MITT AT JEG ER FOSTERMOR TIL NIESA MI, SAMT JEG JOBBER I BARNEHAGE! FØLER JEG HAR LITT KJØTT PÅ BEINET NÅR JEG UTTALER MEG :)
  26.07.2017 kl.23:59
  Dessverre så tror jeg ikke enkelte foreldre som blir fratatt ungene sine faktisk forstår hvorfor, og derfor føler seg urettferdig behandlet. I deres øyne er de flinke foreldre så det er klart de mener barnevernet har gjort noe feil. Jeg kjenner dessverre til folk som har mistet ungene sine uten å forstå dette, gjerne hvis det er rus inne i bildet. At de ikke gir ungene det de trenger på alle områder avfeier de med at ikke alle foreldre er A4, og hvis de ikke har fått alt de trengte i oppveksten selv så unnskylder de det gjerne med at de klarte seg jo, så hvorfor skal ikke deres eget barn gjøre det? Det er også lett å si at man gjør alt for barna sine, uten å faktisk gjøre det fordi de ikke evner å se situasjonen fra barnets side, men kun sin egen.

  Som du nevner, foreldre får ganske mange advarsler i forkant. Foreldrene jeg selv vet om fikk jo gang på gang barnevernet på døra i ÅRESVIS før barna ble fratatt. At man da ikke evner å se sine egne feil, eller gjøre noe med det sier jo da alt om dem selv.  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta