Gravidoppdatering uke 16 (Driftingfrue)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Gravidoppdatering uke 16

 Termin: 24 Januar! Jeg har 178 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 105 dager. 

 Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 16, jeg har vært gravid i 15 fullgåtte uker i dag. 

 Babyen er så stor som:  Omtrent som en eple! Babyen er rundt 14 centimeter fra isse til fot, og den veier ca. 125 gram. 

 Kontroll: Siste kontroll hos hos lege var for to uker siden, neste uke skal vi til ny kontroll hos lege + litt ut i August har vi både time hos jordmor og ultralyd på sykehuset.  

 Kjønn: Jeg kjenner en sterk følelse på gutt av en eller annen merkelig grunn. Men, som regel når jeg har en følelse av noe blir det motsatt av hva jeg har følt. Litt merkelig for alle i familien som veit dette sier ¨han¨ når vi snakker om lille gull.

 Navn: Vi har navnet på begge kjønn klare ettersom vi ikke veit hva det blir enda. Nå får vi bare håpe det en person der inne, og vertfall ikke to av samme skjønn for vi har truffet på navn vi er veldig fornøyde med. Blir det jente blir bokstavene S.H - gutt: K.R.H.

 Innkjøp: Jeg blir gal av dette punktet. Vi veit ikke kjønn og kjøper derfor mye nøytralt. Jeg kan ikke vente til vi får vite om vi skal kjøpe rosa eller blått. Til nå har vi kjøpt en del klær og nøytrale farger og ting begynner faktisk å hope seg litt opp. Sprinkelseng, vogn også videre skal vi ikke kjøpe før vi er ferdig (startet) med å pusse opp soverommet vi skal ha i 1.etasje da soverommet til den lille i 2.etasje pusset vi opp i Januar i år. Ønsker å kunne ha et tomt rom jeg kan begynne å dekorere og organisere med en gang :-) 

 Ukens must haves: Yep, denne uken har jeg faktisk hatt en type craving. Ikke noe sånn at jeg MÅ ha det, men saft-is, gode himmel. Den setter stans på kvalmen når jeg trenger det og smaker himmelsk. Vi kjøpte en del ¨Sun-loll¨ i Sverige noe jeg absolutt ikke angrer på for dette har vært en redning for meg i det siste. I tillegg hater jeg virkelig å kaste opp, smaken og alt etterpå er til å brekke seg på nytt av. Men med disse saftisene blir smaken av oppkast litt dempet og utrolig og ekkelt nok blir det mer saft smak. 

 Aktivitet fra lille: Ingenting hittil, annet enn mannen som mener han klart å høre / føle noe når jeg hørte inntil magen her om dagen. 

 Cravings: Vann og saft is.

 Plager: Fortsatt utrolig mye kvalm og oppkast.. Jeg takler fortsatt ikke å spise kjøtt - men når jeg spiser noe nå klarer jeg å spise litt mer enn hva jeg har gjort tidligere. Jeg sliter også en del med hodepine og ganske så vond rygg. Føler meg så ubrukelig, klagete og alt det der så tidlig i svangerskapet men jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg kom til å ha så mye sterke plager så tidlig i svangerskapet. Det verste jeg veit er når folk skal kommentere hva jeg sliter med: ¨det går over etter 1.trimester¨ -> Unnskyld meg, veit du at jeg gikk inn i 2.trimester for noen uker siden?! Ikke sitt å kommenter noe jeg sliter så mye med, jeg skjønner at folk vil være positive men når ting blir sagt 100 ganger mens jeg sitter å kjemper mot min egen mage og brekninger konstant - snakk om noe annet.. 

 

#blogg #hverdag #helg #weekend #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke16 #16uker #ukeforuke #lørdag #saturday


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta