Gravidoppdatering uke 17 (Driftingfrue)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Gravidoppdatering uke 17

 Termin: 24 Januar! Jeg har 167 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 116 dager. 

 Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 17, jeg har vært gravid i 16 fullgåtte uker + 4 dager i dag. 

 Babyen er så stor som:  Omtrent som en avokado! Babyen er rundt 19-20 centimeter fra isse til fot.

 Kontroll: Siste kontroll var på mandag hos lege, det meste virker greit men de er litt bekymret over vekten min i tillegg til at de siste blodprøvene viser noe lavt stoffskifte og jern igjen som jeg sleit med tidligere i år. Nå er det bare en ukes tid til time hos jordmor og vårt første besøk på sykehuset hvor vi forhåpentligvis også finner ut av kjønnet på lille bebis. 

 Kjønn: Det vil vi få vite på ultralyden vi skal på om ca.2 uker, forhåpentligvis om lille ligger riktig :-) 

 Navn: Vi har navnet på begge kjønn klare ettersom vi ikke veit hva det blir enda. Nå får vi bare håpe det en person der inne, og vertfall ikke to av samme skjønn for vi har truffet på navn vi er veldig fornøyde med. Blir det jente blir bokstavene S.H - gutt: K.R.H.

 Innkjøp: Kanskje litt for mye! hehe. Jeg har allerede handlet inn en del klær som er ganske så nøytrale i forhold til at vi ikke veit kjønn. Så jeg har kjøpt litt basic - eller såpass mye at jeg nå ikke bør kjøpe mer før vi veit kjønn slik at vi kan kjøpe til litt mer passende farge i forhold til kjønnet. Vi har også vært i noen butikker og kikket på både vogner og bil stoler. Vi er ganske bestemt på bil setet men må vente med å kjøpe i forhold til farge når vi får vite kjønn slik at det kan matche litt så ikke alt blir nøytralt. 

 Ukens must haves: Saft is og vann. Saft is hjelper så mye med kvalmen, og i tillegg er det en så stor bonus siden jeg sliter sånn med oppkast at saft isen ikke gir så sykt dårlig ettersmak...

 Aktivitet fra lille: Ingenting hittil, annet enn mannen som mener han klart å høre / føle noe når jeg hørte inntil magen her om dagen. 

 Cravings: Vann og saft is.

 Plager: Jeg er fortsatt mye kvalm og kaster opp. Jeg sliter også med ryggen som verker, men hodepinen er sakte gått litt over heldigvis. Noe jeg merker er etter jeg bikket uke 17 er jeg så mye sliten og trøtt. I tillegg drikker jeg ekstremt mye vann, men jeg kan sovne klokken 22 på kvelden i sofaen om jeg legger meg ned og står opp sånn 08-09 på morgenen. Hormonene er også kommet for fullt kan jeg si, det er også ganske så slitsomt faktisk men alt av plager og ¨vondter¨ er heldigvis bare midlertidig og vil bli borte i løpet av Januar..

 

#blogg #hverdag #sommer #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke17 #17uker #ukeforuke #onsdag #august


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta