Gravidoppdatering uke 19 (Driftingfrue)
Hjem Add Om meg Kontakt

1

Gravidoppdatering uke 19

 Termin: 24 Januar! Jeg har 157 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 126 dager. 

 Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 19, jeg har vært gravid i 18 fullgåtte uker  dag. 

 Babyen er så stor som:  Omtrent som en paprika! Babyen er rundt 20 centimeter fra isse til fot og veien 170-220 gram.

 Kontroll: Vi var på første kontroll hos jordmor på torsdag hvor vi endelig for første gang fikk høre hjerteslagene til lille små'n. Hvor fantastisk, hun fant det så fort hun la apparatet på magen og alt var helt normalt med hjerteslag på 135. Samtidig tittet jeg bort på mannen som satt med tårer i øynene, hvor fantastisk. Et liv vi har skap sammen, dette skal bli så flott og fint. Jeg gleder meg så masse! Neste uke har vi ultralyd time på sykehuset hvor vi får vite kjønn, og uken etter der er det legetime igjen, så jeg er godt fulgt opp. 

 Kjønn: Etter mytene sier de at hjerteslag på rundt 135 blir gutt og rundt 150 er jente, tyder det på gutt - men dette er nok bare myter og vi får vite kjønnet neste uke på ultralyden.

 Navn: Vi har navnet på begge kjønn klare ettersom vi ikke veit hva det blir enda. Nå får vi bare håpe det en person der inne, og vertfall ikke to av samme skjønn for vi har truffet på navn vi er veldig fornøyde med. Blir det jente blir bokstavene S.H - gutt: K.R.H.

 Innkjøp: Vi har kjøpt inn så mye, og nå venter vi bare på kjønnet så vi kan få kjøpt inn mer som barnevogn og bilsete i riktig farge til vårt lille avkom. Jeg kan nesten ikke vente.

 Ukens must haves: Det går fortsatt i saft is og vann. Jeg drikker utrolig mye vann og forsøker å få i meg saft is når jeg er kvalm, det har hjulpet meg en hel del!

 Aktivitet fra lille: Har faktisk merket noe fra innsiden, er en del murringer og bevegelser fra innsiden som jeg ikke klarer å kjenne med hånden på utsiden enda. Så kan jeg ikke se bort i fra når vi hørte hjerteslagene, det gjorde alt så mye mer virkelig. 

 Cravings: Vann og saft is.

 Plager: Kvalmen er fortsatt på plass, hodepinen er ikke så ille som den har vært - men jeg har merket at jeg er mer trøtt og sliten nå enn jeg har vært og sover en god del. Har forstått det sånn at den lille vokser og krever mye for tiden i tillegg til at legen misstenker lavt jern og d-vitaminer og stoffskifte igjen selv om jeg har gått på tabletter siden februar så har tatt nye prøver jeg snart får svar på for å kunne justere alt jeg går på. 

 

#blogg #hverdag #sommer #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke19 #19uker #ukeforuke #august #helg #weekend  • 19.08.2017 kl.12:34
    Så fint! Så spennende! Gratulerer så mye med graviditeten, håper alt går fint resten av svangerskapet :)    Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta