Ukesmeny (Driftingfrue)
Hjem Add Om meg Kontakt

2

Ukesmeny

En ting vi begynte med ganske raskt etter at vi kjøpte hus og flyttet sammen for fire år siden var å starte med ukes handling. 
Grunnet min skift jobbing har vi derfor landet på handledag på fredager, og vi sparer så mye penger og tid på å handle en gang i uken enn sånn vi holdt på de ukene vi flyttet inn hvor vi gjerne var innom butikken hver dag eller annen hver dag! 
Noen ganger kan jeg være litt matlei og syns det er vanskelig med inspirasjon til gode middager, så tenkte å dele disse med dere dersom det er flere som meg her ute :-) 
Denne uken byr derfor på følgende: 

Mandag:
Kyllingsalat med pitabrød og cæsardressing. 
Tilbehør: Oppkjørt kylling, salat, agurk, mais, cherrytomater, dressing, pitabrød - evt.andre ingredienser vi ikke bruker hos oss.

SONY DSC
 

Tirsdag: 
Hjemmelaget lapskaus.
Tilbehør: Kjøtt du ønsker, poteter, gulrøtter, kålrot, persillerot, stekesmør og en buljongterning. Serveres med flatbrød eller rundstykker.


 

Onsdag: 
Pasta / spagetti bolognese.
Tilbehør: Pasta eller spagetti, karbonadedeig og vi bruker ferdig pastasaus på glass fra Rema1000. 


 

Torsdag: 
Kyllingsalat.
Tilbehør: Salat, agurk, mais, cherrytomater, cæsardressing, cashewnøtter.


 

Fredag:
Taco.
Tilbehør: Karbonadedeig, taco dinner kit, lomper, salat, agurk, mais, ost og rømme.


 

Lørdag: 
Lasagne.
Tilbehør: Vi bruker rett og slett lasagnen fra Toro, karbonadedeig og serverer med hvitløksbaguett.


 

Søndag: 
Grønnsaks suppe.
Tilbehør: Gulrøtter, sellerirot, poteter, purre, grønnsaksbuljong, persille.

 

Forsåvidt en ganske kjedelig meny da min gravide kropp ikke er så matvillig for tiden og jeg ikke er noe begeistret for kjøtt i det hele tatt og spiser det kun til nød ved lasagne og taco. Derfor legger vi alltid noen av disse i uken slik at jeg får i meg noe, jeg gleder meg masse til kroppen begynner å bli normal igjen i forhold til mat. Men mens situasjonen er sånn som den er må man bare være glad og gjøre det beste ut av det. Det skal sies at de fleste oppskriftene her inneholder kjøtt og at vi lager to varianter på en måte av samme men jeg tar til meg min porsjon før vi blander inn kjøtt som mannen selvfølgelig skal ha :-) 

 

#blogg #hverdag #mat #food #ukesmeny #handledag #forberedelser #meny #sparpenger #tid #penger #spartid #hjemmelaget #inspirasjon • 28.08.2017 kl.14:12
  Mye godt her :)

  Ha en fortsatt fin dag!
  28.08.2017 kl.20:49
  Å sette opp meny og bare handle en gang i uken er så genialt! Er ikke alltid like flink å få det til men prøver.. Sparer virkelig penger på det  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta