Gravidoppdatering uke 20 (Driftingfrue)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Gravidoppdatering uke 20

 Termin: 29 Januar! Jeg har 150 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 133 dager.  (Etter ultralyd ble termin flyttet fra 24 til 29 Januar)

 Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 20, jeg har vært gravid i 19 fullgåtte uker  dag. 

 Babyen er så stor som:  Omtrent som en grapefrukt! Babyen er rundt 22 centimeter fra isse til fot og veien 225-280 gram.
 

 Kontroll: Jeg er på ukentlige kontroller, siste kontrollen var hos jordmor på ultralyd forrige uke hvor vi også fikk vite kjønn og justert termin dato. Neste uke er det kontroll hos fastlege og uken etter en det enda en ny kontroll hos jordmor. Jeg føler meg så godt tatt vare på og det trenger jeg, førstegangs fødende og kan egentlig ingenting om graviditet og derfor ekstremt glad når jeg innså hvor mye støtteapparater og oppfølging det er rundt meg. Takk for helse Norge, ikke minst er det gratis når det gjelder svangerskap! 

 Kjønn: Vår lille vakre i magen er en liten jente. Vi trudde lenge og hadde følelse på at det ville bli en gutt men jaggu overrasket hun oss ikke og vi ble selvfølgelig kjempe glade under ultralyden når jordmor kunne røpe at det var vår lille jente som skjulte seg i magen min og er svært aktiv. 

 Navn: Vi hadde navn klart for begge kjønn, nå som vi har fått vite at det er jente vil navnet starte på S. Jeg kommer tilbake senere med hele navnet, det er utrolig søtt og vi snakker daglig om jenta vår her hjemme i alle settinger og bruker kun navnet hennes. 

 Innkjøp: Nå som vi endelig veit kjønn har vi kjøpt inn utrolig mye. Vi har alt fått opp sengen hennes på rommet, masse interiør er kjøpt inn. Sengetøy, dyne og putetrekk, ny madrass og virkelig et lass av klær og vaskekluter ++ som vi vil trenge. Jeg syns det er så hyggelig å være ute å shoppe til den lille jenta vår, og spesielt ta det i flere omganger så vi slipper å stor handle alt på en gang. 
 

 Ukens must haves: Nå har vann og saftis begynt å avta litt etter at det er det som jeg har måtte ha tidligere. Nå er det rett og slett yoghurt. Det er det eneste jeg spiser til frokost om dagen med litt müsli over. 

 Aktivitet fra lille: Kjenner masse. Både utvendig og innvendig, hun er en aktiv liten jente og mine foreldre har fortalt at jeg var akkurat slik når jeg også lå inne i magen til mamma så det kan virke som om hun har fått noen gener fra meg vertfall. Hun turner rundt og ligger ikke mye rolig, heldigvis sover hun om natten og hun er såpass liten enda at det ikke plager meg på noen som helst måte. 

 Cravings: Nå om dagen er det faktisk veldig lite altså, jeg har ikke noe spesielt jeg craver lenger. 

 Plager: Det er fortsatt litt kvalme på gang, nå har jeg bikket uke 20 så jeg misstenker at jeg kommer til å slite med litt kvalme resten av svangerskapet. Nå er jeg jo straks halvveis, men de kvalme nedsettende tablettene jeg tar før mat spesielt på kveldstid fungerer ganske godt. Så det er ikke like mye oppkast som før, men det forekommer fortsatt. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves  

 

#blogg #hverdag #fredag #friday #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke20 #20uker #ukeforuke #september #helg #weekend


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta