Gravidoppdatering uke 21 (Driftingfrue)
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Gravidoppdatering uke 21

 Termin: 29 Januar! Jeg har 143 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 140 dager. 

 Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 21, jeg har vært gravid i 20 fullgåtte uker  dag. 

 Babyen er så stor som:  Omtrent som en grapefrukt! Babyen er rundt 26 centimeter fra isse til fot og veier ca.425 gram.

 Kontroll: Jeg er veldig godt tatt vare på av helsevesenet i Norge, jeg føler meg så heldig. Jeg er på ukentlige kontroller hos forskjellige som lege, jordmor og sykehus. Sist nå var på mandag hvor jeg var på min vanlige kontroll hos lege hvor det blir målt blodsukker, urin, vekt, mål, stoffskifte, d-vitamin, jern, omega 3 også videre. I tillegg er de nøye med hva jeg får og klarer å få i meg i forhold til kvalmen så har for en periode gått på noen tabletter jeg skal ta før måltider. De har fungert så som så, så nå driver jeg å tester ut noen andre tabletter som muligens skal ha enda bedre effekt. 

 Kjønn: Jente Vår nydelige lille turner som er så utrolig aktiv. Det ble brått veldig mye aktivitet i uke 18-19, så ble det litt stille men den siste uken i uke 20 har vært fullstendig sirkus. Hun har forholdsvis holdt seg til å sparke mye på dagen men nå har jeg begynt å merke det veldig tidlig på morgenene som rundt 05-06 som gjør at jeg må på toalettet ganske ofte - som om hun trur blæren min er en trampoline, hehe. 

 Navn: Navn har vi hatt klart siden før hun ble til. Det starter på S, og dere vil få vite det etterhvert som det nærmer seg :-) 

 Innkjøp: Nå gjenstår faktisk ikke så mye, vi driver å pusser opp soverommet våres vi skal ha nede så lille jenta kan få rommet sitt opp. Hennes rom er klart så gjenstår bare å dekorere, sengen er alt satt opp og en del er kjøpt inn. Nå gjenstår forsåvidt bare vogn men vi har funnet vognen vi skal ha så må bare komme oss til Oslo for å få kjøpt / hentet den etter bestilling. Kjempe smart løsning med alt i ett! Gleder meg til å vise dere den. 

 Ukens must haves: Til frokost MÅ jeg har vanilje yoghurt med 4-korns müsli. 

 Aktivitet fra lille: Veldig mye den siste uken. Hun har holdt seg til dagtid, men nå har hun begynt allerede rundt 05-06 på morgenen. Spesielt rundt blæren min som gjør at jeg da må ned på toalettet av naturlige årsaker. Enn så lenge er det bare søtt og morsomt, jeg kan tenke meg det blir litt tyngre når magen begynner å vokse litt og jenta vår blir større og sterkere. 

 Cravings: Har faktisk ingen cravings om dagen - heldigvis. 

 Plager: Det går i samme gamle, kvalme og oppkast. Det er faktisk blitt noe bedre men langt i fra normalt. Jeg er bare glad jeg klarer å spise mer nå enn hva jeg har gjort tidligere. Så har jeg begynt å merke det på ryggen - det er nå kanskje ikke så rart når jeg er halvveis og som gravid skal ryggen gjennom en ganske heftig periode. Ellers har jeg begynt å hovne opp i føttene til tider, men har en fantastisk mann som masserer både rygg og bein når jeg spør - som omtrent hver dag hehe. 

 

#blogg #hverdag #fredag #friday #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke21 #21uker #ukeforuke #september #helg #weekend


  • Kommenter her
    Tilkomstgruppen
    Design og koding: Ina Anjuta