Driftingfrue - Nok en frue
Hjem Add Om meg Kontakt

0

 Termin: 24 Januar! Jeg har 178 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 105 dager. 

 Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 16, jeg har vært gravid i 15 fullgåtte uker i dag. 

 Babyen er så stor som:  Omtrent som en eple! Babyen er rundt 14 centimeter fra isse til fot, og den veier ca. 125 gram. 

 Kontroll: Siste kontroll hos hos lege var for to uker siden, neste uke skal vi til ny kontroll hos lege + litt ut i August har vi både time hos jordmor og ultralyd på sykehuset.  

 Kjønn: Jeg kjenner en sterk følelse på gutt av en eller annen merkelig grunn. Men, som regel når jeg har en følelse av noe blir det motsatt av hva jeg har følt. Litt merkelig for alle i familien som veit dette sier ¨han¨ når vi snakker om lille gull.

 Navn: Vi har navnet på begge kjønn klare ettersom vi ikke veit hva det blir enda. Nå får vi bare håpe det en person der inne, og vertfall ikke to av samme skjønn for vi har truffet på navn vi er veldig fornøyde med. Blir det jente blir bokstavene S.H - gutt: K.R.H.

 Innkjøp: Jeg blir gal av dette punktet. Vi veit ikke kjønn og kjøper derfor mye nøytralt. Jeg kan ikke vente til vi får vite om vi skal kjøpe rosa eller blått. Til nå har vi kjøpt en del klær og nøytrale farger og ting begynner faktisk å hope seg litt opp. Sprinkelseng, vogn også videre skal vi ikke kjøpe før vi er ferdig (startet) med å pusse opp soverommet vi skal ha i 1.etasje da soverommet til den lille i 2.etasje pusset vi opp i Januar i år. Ønsker å kunne ha et tomt rom jeg kan begynne å dekorere og organisere med en gang :-) 

 Ukens must haves: Yep, denne uken har jeg faktisk hatt en type craving. Ikke noe sånn at jeg MÅ ha det, men saft-is, gode himmel. Den setter stans på kvalmen når jeg trenger det og smaker himmelsk. Vi kjøpte en del ¨Sun-loll¨ i Sverige noe jeg absolutt ikke angrer på for dette har vært en redning for meg i det siste. I tillegg hater jeg virkelig å kaste opp, smaken og alt etterpå er til å brekke seg på nytt av. Men med disse saftisene blir smaken av oppkast litt dempet og utrolig og ekkelt nok blir det mer saft smak. 

 Aktivitet fra lille: Ingenting hittil, annet enn mannen som mener han klart å høre / føle noe når jeg hørte inntil magen her om dagen. 

 Cravings: Vann og saft is.

 Plager: Fortsatt utrolig mye kvalm og oppkast.. Jeg takler fortsatt ikke å spise kjøtt - men når jeg spiser noe nå klarer jeg å spise litt mer enn hva jeg har gjort tidligere. Jeg sliter også en del med hodepine og ganske så vond rygg. Føler meg så ubrukelig, klagete og alt det der så tidlig i svangerskapet men jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg kom til å ha så mye sterke plager så tidlig i svangerskapet. Det verste jeg veit er når folk skal kommentere hva jeg sliter med: ¨det går over etter 1.trimester¨ -> Unnskyld meg, veit du at jeg gikk inn i 2.trimester for noen uker siden?! Ikke sitt å kommenter noe jeg sliter så mye med, jeg skjønner at folk vil være positive men når ting blir sagt 100 ganger mens jeg sitter å kjemper mot min egen mage og brekninger konstant - snakk om noe annet.. 

 

#blogg #hverdag #helg #weekend #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke16 #16uker #ukeforuke #lørdag #saturday

 • 0

  Altså, den siste tiden har vi ikke vært så mye ute på kjærestekvelden eller lignende da vi for det meste har vært på tusenfryd, dyreparken i Kristiansand og lignende med resten av familien hans eller min. Jeg har da endt med å gå i 2xu thights og en fleecgenser fordi mine olabukser og alle andre bukser enn joggebukser sitter så stramt over hoften og nedre del av magen at det blir veldig ubehagelig og vondt å gå med. 

  I går dere, så reiste vi ut på kvelden for å spise i det fine været siden det var meldt regn i dag. Vi kjappet oss med å male nest siste vegg på huset og skulle inn for å skifte. Vent, jeg har da ikke brukt annet enn joggebukser, malebukser eller ridebukser de siste månedene, hva skal jeg ha på meg?! Og da, endte med en av mine fantastiske trenings thightser igjen.. Følte meg ikke helt på topp der vi satt å spise hver vår posjonspizza med kniv og gaffel på brygga i Sverige med masse andre mennesker i treningsklær.. 

  Så dere, dilemma. Jeg har ikke blitt noe særlig stor rundt magen men mistet alt av midje og noe større under navlen er det jo. Må jeg virkelig gå i innkjøp av mammaklær alt nå? Da vil vel ikke det jeg kjøper nå passe om noen uker igjen? Eller skal jeg gå for typisk stoff thights som var inn for noen år siden med en genser over? Er det noe jeg virkelig hater om dagen er det å kle meg for å gå ut blandt mennesker. Jeg føler meg bare så ikke vel, men det blir vel bedre når det syns at jeg er gravid og ikke bare lat - litt lubben og går i det samme hele tiden :-) Får en håpe..   Går man for slike mammabukser allerede fra uke 16, eller disse under? 


   

   

  #blogg #hverdag #dilemma #gravid #svangerskap #pregnant #preggo #momtobe #sommer #summer #juli #2017 #tjukk #fashion #klær #hjelp

 • 3

  Altså, er det bare meg som stadig leser flere og flere innlegg på facebook og i aviser hvor mødre går ut med en historie hvor barnevernet har tatt deres barn på urett grunn?

  Vi er / har vært i barnevernet sine systemer selv - som fosterforeldre -> i en alder av 23 år!! Vi ble ferdige i fjor og har i ettertid fått spørsmål og flere barn, men ikke følt noe som har passet enda. Sist vi fikk ei som kunne passe oss var tidligere i år men vi var da blitt gravide og ønsker ikke å ta på oss ansvaret for et barn som sårt trenger hjelp, kjærlighet og omsorg midt i min noe harde svangerskap og har lagt fosterhjem på is for en stund fremover. 
   


   

  For å kunne bli dette må man igjennom mye. Det er tungt, man skal igjennom x-antall kurs. Både lange, tunge, intressante og lærerrike kurs. Mye teori, litt praktisk og masse hjemmebesøk i tillegg til at man omtrent får hjemmelekser for å fylle ut hele sin livshistorie fra start til end for å finne rett barn og rette verdier for å kunne bli fosterhjem. For det er da ikke til å feie under en stol at ikke hvem som helst kan ta vare på disse barna. Jeg har lært og hørt så utrolig mye vondt, og skjønner ikke hvordan det kan være mulig. 

  Jeg skal ikke gå dypere inn i dette, men at flere og flere mødre (som regel) velger å gå ut med dette offentlig for å få sympati plager meg helt ekstremt mye og setter fosterhjem foreldre i et så dårlig lys at jeg blir kvalm. Tenk dere de som gjennomgår så mye - alt dette for å hjelpe barn som virkelig fortjener bedre enn de har hatt det til nå. Og det er så mange, mange flere barn enn jeg noen sinne kunne trodd. Det er alltid to sider av en sak, og når private personer går slik ut i offentligheten blir kun en versjon hørt, og den andre parten altså barnevernet hatet og bannlyst. Barnevernet kan sikkert gjøre en glipp eller to, men så mye som er i media nekter jeg å tro. I tillegg får man å utrolig mange advarsler før noe sånt skjer, og som mor er man nok veldig klar over situasjonen før den inntreffer.

  Jeg syns det er så snodig, for utrolig mange unge voksne som fra 17-18 år og utover står frem og forteller sin historie som fosterhjemsbarn og hvor takknemlig de er for å ha fått en ny sjanse hos en ny familie. En mulighet for å kunne starte på nytt og som de er så glade for - disse kommer sjeldent frem i lyset. Dette blir et knotete og irriterende blogg innlegg men dette er nå bare hva jeg sitter å tenker hver gang det dukker opp et innlegg når jeg scroller nedover telefonen min. Det irriterer meg, så utrolig masse. Jeg skal ikke gå noe dypere i hva jeg mener og hvorfor - men aldri tro det verste om andre med en gang for at man får vite en side av en sak. Det er alltid to sider og tro meg - barna vil aldri få det verre og foreldrene vil alltid ha mulighet for å kjempe for å få barna tilbake, i mellomtiden er de hos en familie de fortjener. 
   


   

  #blogg #hverdag #onsdag #gravid #svangerskap #fosterhjem #irritert #forbannet #dårliglys #fosterforeldre #fosterbarn #fortjenerbedre #juli #sommer #summer

 • 0
 • 1

  Akuratt nå
  Jeg har omtrent nettopp blitt ferdig i telefon med jordmor og fått bestilt dette og en time. Selvfølgelig når jeg trenger en time er det ferieavviklinger og er derfor ikke tilgjengelig før ut i August. Det får nå være, foreløpig har jeg ikke vært kvalm eller kastet opp i dag så har tro på at dette kan bli en fin dag. 
   

  Ukens innkjøp
  Kjøpte verdens søteste morsomste body! Haha, svigermor kommer til å le seg ihjel når hun ser denne. 

  Ukens høydepunkt
  Absolutt hele uken har vi malt huset, pusset opp utvendig, revet gjerdet og i går kom det nye gjerdet opp. Så vil si høydepunktet denne uken er at vi bikket uke 15 i svangerskapet og vi er over halvveis ferdig med huset. Det vi gruet oss mest til er tatt og nå er det bare store flater igjen så det skal gå ganske radig. 

  Ukens tørre

  Ukens craving
  Jeg har faktisk ikke hatt noe spesiell craving, men jeg drikker usedvanlig mye vann i forhold til hva jeg har gjort før. Jeg velger faktisk vann fremfor all annen drikke og drikker m-y-e.
   

  Ukens film
  Hjelp, vi skal på ferie til Las Vegas. Jeg elsker slike humor filmer, husker når jeg var yngre så alltid jeg og pappa på alle slike filmer. Så jeg har sett den men samboeren hadde ikke sett den og jeg kan se de hundrevis av ganger uten å bli lei! 

  Ukens nedtur
  Ukens nedtur må selvfølgelig være det at jeg er i så mye dårlig form, kvalm, kaster opp en del og har null matlyst. I tillegg til at jeg daglig veier meg og noterer men vekten kun går nedover - det er nedtur i seg selv..
   

  Ukens tanke
  I dag er det nøyaktig èn uke til vi reiser til årets Norges Mesterskap og jeg er så spent! Denne uken starter også Nordisk mesterskap i Fredrikstad, jeg skal ikke delta i år men være publikum i forhold til at mesterskapene er rett etter hverandre ønsker jeg ikke dette for min hest og velger derfor NM fremfor Nordisk. Mye tanker som surrer om dagen, huset skal være ferdig innen helgen og alt som må pakkes til neste uke.
   

  Ukens mest leste innlegg
  http://driftingfrue.blogg.no/1500719241_gravidoppdatering_uke_15.html


   

  #blogg #hverdag #mandag #nyuke #gravid #svangerskap #oppdatering #oppsummering #sammendrag #konkurranse #film #ferie #sommer #summer

 • 0

   Termin: 24 Januar! Jeg har 185 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 98 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 15, jeg har vært gravid i 14 fullgåtte uker i dag. 

   Babyen er så stor som:  Omtrent som en eple! Babyen er rundt 14 centimeter fra isse til fot, og den veier ca. 100 gram. 

   Kontroll: Siste kontroll var forrige uke hos lege og litt forskjellige blodprøver. Neste uke bestiller vi jordmor og håper vi kan få time allerede til uken. 

   Kjønn: Det er for tidlig å vite enda, men alle som snakker om barnet sier 'han', jeg føler og håper også på en gutt rett og slett for om jeg kunne velge blir det gutt - men alt er hjertelig velkommen til oss og uansett hva det blir kommer den til å få et fantastisk liv fylt med glede, omsorg og kjærlighet så etterlengtet denne personen har vært for oss.

   Navn: Vi veit ikke kjønnet enda, det får vi vite i August. Enn så lenge om det blir jente kan jeg røpe forbokstavene: S.H og dersom det blir gutt: K.R.H

   Innkjøp: En del er på plass allerede. Det er fortsatt tidlig i svangerskap og vi skal pusse opp soverommet i første etasje som vi skal ta over så baby får hele andre etasje - så derfor kjøper vi ikke inn krybbe også videre før rommet er ferdig slik at vi kan dandere og sette det opp når alt er klart. En del klær og leker er vertfall på plass alt, men det er måte på hvor mye man kan kjøpe når man ikke veit kjønnet enda :-) 

   Ukens must haves: Jeg har vært heldig og sluppet unna noe typisk ting jeg ikke klarer meg uten, men noe jeg virkelig ikke kunne klart meg uten er min kjære mann. Hva skulle jeg gjort uten han? Den siste uken har jeg i tillegg til å slite så ekstremt med kvalme og oppkast også begynt å slite med bekken / korsrygg og han gjør virkelig alt for meg og lille. Han står jaggu på og jeg er så evig takknemmelig 

   Aktivitet fra lille: Ingenting hittil. 

   Cravings: Vann 

   Plager: Ekstremt kvalme og mye oppkast, hodepine og problemer med korsrygg / bekken og ikke nok med det her om dagen opplevde jeg etter å ha stått rett opp og ned å malt at beina mine hovnet opp noe jeg aldri før har slitt med.. Altså, ikke for å klage, men når man kaster opp hver eneste dag så hardt at man får vondt i ryggen og flere plager kommer som en perle på en snor begynner jeg å bli bekymret for hvordan resten av svangerskapet skal gå.. Men nå er vi langt over 30% og snart 40% ferdig så det er bare å henge i :-) 

   

  #blogg #hverdag #helg #weekend #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke15 #15uker #ukeforuke #lørdag #saturday

 • 0

  Endelig fredag og endelig helg! 

  Fy søren som ukene og ikke minst dagene flyr. Dagene her hjemme går vertfall utelukket til oppussing og maling men det går fremover og vi er ferdig med en kvart-del av huset, hele garasjen, inngangspartiet og gjerdet trenger ett strøk til så er det ferdig. 
  I dag er det som sagt fredag, vi skal i et møte til 14.00 i dag så starter ikke på noe før dette så da blir det sove litt lenge og spise god egg og bacon frokost når mannen våkner. Etter møtet er nok jeg nødt til å reise til stallen for å trene litt selv som søsteren min har gjort for meg de siste to dagene. 

  Norges Mesterskapet er om en uke og et par dager så nå er det litt intensivt :-) 

  For å ikke snakke om at jeg har fått totalt angst mot alt av kjøtt og derfor spist veldig ¨vegetabilsk¨ de siste ukene på grunn av graviditeten. Både jeg og mannen er jo taco frelste for så vidt og spiser alltid taco på fredager men ikke de siste 14-15 ukene utrolig nok. I dag tenker vi å forsøke på nytt, jeg blir bare utrolig kvalm når jeg kjenner lukten så han får ta seg av stekingen. Funker det ikke i det hele tiden lager jeg bare sammen en taco salat. Kryss fingrene for at jeg kan få i meg noe kjøtt snart.. 

   

   

  #blogg #hverdag #fredag #friday #helg #weekend #oppussing #maling #gravid #svangerskap #graviditet #momtobe #taco #tacofredag

 • 0

  Snart helg, nok en gang! 

  Vi har vært i full sving med huset hele uken og nå skjer det ting. Garasjen er ferdigmalt, inngangspartiet til hybelen er ferdig og det nye gjerdet er straks klart for å settes opp så i dag forsvinner det gamle ned. I tillegg har vi ¨bare¨ hele huset å male igjen, heldigvis er det litt mur som kan taes med rulle så det går litt kjappere men fy så mye jobb det er og lang tid ting tar - spesielt når været er så fint. Solsteiken står og varmer så er blitt litt rød for å si det sånn men med litt solkrem og forflytte seg etter skyggen hjelper det jo.


   

  Jeg er heldigvis så heldig å ha søsteren min som hjelper meg masse med hesten denne uken også i går var her i 8 timer for å hjelpe til å male - ellers hadde jeg aldri blitt ferdig med garasjen alt i går. Så nå skal vi hoppe i maleklærne igjen å hive på et strøk til med maling på gjerdet som ligger ute på gresset før det skal settes opp. 

  Hyggelig var det i går når begge naboene kom innom for de syntes vi var så flinke og spreke, og holdt på med huset som de syntes ble så fint. Da veit vi vertfall at det vi gjør syns og ikke er forgjeves selv om det virkelig har trengtes et maling strøk og bytting av noen bord :-) 
  Fra neste sommer hvor lille baby har kommet til verden og bryllup på sommeren blir det nemlig null tid til oppussing så vi har veldig mye både innvendig og utvendig som må være gjort dette året.   

  #blogg #hverdag #torsdag #summer #sommer #gravid #pregnant #svangerskap #sol #varme #maling #oppussing #restaurering 

 • 1

  Altså, til helgen bikker jeg 15 uker i mitt svangerskap. Noe jeg virkelig ikke kan fordra er når vi møter kjent folk eller familie som kommenterer: ¨du ser ikke gravid ut, du er jo så liten og tynn¨. Takk, jeg er fullstendig klar over det. Jeg har ikke fått noe typisk mage, jeg sliter med vekten og jeg merker først nå hvor mye som kan gå innpå en gravid dame. I blant kan det være en idê og tenke igjennom hva man sier eller ikke si noe i hele tiden når man ikke veit problemer eller andre ting bak som man kjemper mot hver dag. Som meg og mat + vekt, et stort hverdagsproblem jeg kjemper mot hver dag og de dagene jeg holder ting i magen er jeg overlykkelig - så lenge det ikke kommer opp igjen. Så kommer andre å kommenterer, det er det siste jeg trenger i denne tiden merker jeg. 
   


   

  Huh, det var dagens lille frustrasjon. 
  Beklager syt, men det har gnagd meg en stund og ut måtte det :-) 

  Ellers er planen resten av dagen å spørre søsteren min om hun kan ordne hesten for meg i dag da vi driver å maler utvendig i huset og bytter bord som er gamle eller råtne. Det trengtes og det ser så mye bedre ut allerede. Har startet på garasjen og det går radig når jeg først kommer i gang. Er det forresten noen som veit hvordan det er med maling og gravid? Jeg tenker at så lenge det er ute og vinden blåser riktig vei kan det vel ikke være for stor fare, hadde kanskje vært verre om det hadde vært inne på et rom :-) 


   

  Nå skal vi spise en ordentlig god frokost med litt yoghurt, egg og bacon så er vi i gang igjen. 

   

  #blogg #hverdag #onsdag #sommer #summer #gravid #pregnant #svangerskap #hus #maling #husarbeid #huseier 

 • 1

  Jeg har alt begynt å handle inn litt forskjellig baby utstyr og klær, men det er begrenset hvor mye man kan kjøpe når man ikke veit kjønnet og må kjøpe litt nøytralt. 

  Nå har mannen også fått litt blod på tann og jeg våknet i dag til at han hadde kikket på masse morsomme bodyer som er litt nøytrale. Dere kan tenke vi gleder oss til å finne ut av kjønnet forhåpentligvis får vi vite det i August når vi skal på vår første ultralyd. I mellomtiden har jeg funnet litt inspirasjon jeg tenker kan være kjekt å se tilbake på når vi har funnet ut av kjønnet :-)
   

  Og selvfølgelig har jo mannen alt funnet frem bilsete vi skal ha. Ikke annet rikere enn en bøttestol bilsete til den lille.
  Som dere ser, vi har en følelse av en gutt men man veit da aldri. Men det er følelsen vi sitter med så vil tiden vise hva det blir :-) 

  #blogg #hverdag #tirsdag #juli #2017 #gravid #pregnant #svangerskap #momtobe #inspo #inspirasjon #morsom #morsomt 

 • 0

  Akuratt nå
  Mannen ligger fortsatt å sover, han har endelig fått ferie og nyter sin andre uke. Jeg der i mot får ikke sove så lenge om dagen og våkner relativt tidlig så går gjerne ned å spiser noe, tar tablettene mine og blogger litt.
   

  Ukens innkjøp
  Kjøpte verdens søteste morsomste body! Haha, svigermor kommer til å le seg ihjel når hun ser denne. 

   

  Ukens høydepunkt
  Vi var i Kristiansand Dyrepark i helgen med resten av min familie og noen av samboerens sine familie medlemmer. Det var hyggelig, vi er som regel i dyreparken der nede en gang i året i løpet av sommeren og i år er ingen unntak. I tillegg fikk vi innkallelse til vår første ultralyd som skjer i August som vi gleder oss enormt mye til. 

  Ukens tørre

   

  Ukens craving
  Dette punktet har jeg også på svangerskaps oppdateringen også, men ukens craving har vært Is-te med fersken. 
   

  Ukens film
  Vi så den mest urealistiske filmen i går. Jeg fikk brått for meg at jeg ønsket å se en hai film ala hai sommer, men vi har sett det meste av dette. Så fant vi brått en film som så litt drøy ut, men som vi ikke hadde sett før. Den var helt ok, men noen steder var den dratt virkelig litt over kanten altså. Haha. Ikke så realistisk men morsom. 

   

  Ukens nedtur
  Er ikke til å unngå at ukenes nedtur gang på gang er ekstrem kvalme, oppkast og så utrolig dårlig matlyst. Jeg gleder meg så masse igjen til jeg forhåpentligvis kommer tilbake til normale meg igjen i matveien. 
   

  Ukens tanke
  Så mye tanker som svirrer i hodet mitt om dagen, vanskelig å velge mellom det som tar mest tid og plass i hodet mitt nå. Men det går selvfølgelig at kroppen forandrer seg, tanken på at jeg er gravid synker inn og alt av spenninger og spørsmål dukker opp. I tillegg til at vi akkurat er blitt ferdig med gatebil helgen hvor bilen oppførte seg perfekt og samboer var strålende fornøyd med kjøringene denne gangen - ting kunne virkelig ikke blitt bedre! Ikke nok med det, om under to uker reiser vi avgårde på Norges Mesterskap for hest og millioner av tanker går også til dette i form av forberedelser og nerver.
   

  Ukens mest leste innlegg
  http://driftingfrue.blogg.no/1499678346_jeg_har_holdt_det_hemmelig_for_dere.html


   

  #blogg #hverdag #mandag #monday #nyuke #nyemuligheter #oppdatering #ukens #uken #sammendrag #oppsummering #gravid #preggo #svangerskap

 • 5

   Termin: 24 Januar! Jeg har 283 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 92 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 14, jeg har vært gravid i 13 fullgåtte uker og 1 dag i dag. 

   Babyen er så stor som:  Omtrent som en sitron! Babyen er drøyt 8 centimeter fra isse til sete og 13 centimeter i full lengde, og den veier ca. 50 gram. 


   

   Kontroll: Vi har alt vært på et par kontroller hos lege i forhold til rutinesjekk hvor alt er normalt enn så lenge se bort i fra min vekt som bare går nedover. Ellers er vi kalt inn på første ultralyd i August som vi gleder oss utrolig mye til.

   Kjønn: Det er for tidlig å vite enda, men alle som snakker om barnet sier 'han', jeg føler og håper også på en gutt rett og slett for om jeg kunne velge blir det gutt - men alt er hjertelig velkommen til oss og uansett hva det blir kommer den til å få et fantastisk liv fylt med glede, omsorg og kjærlighet så etterlengtet denne personen har vært for oss.

   Navn: Vi vet ikke kjønn enda, men jentenavn har vi omtrent klart faktisk. Det har vært bestemt lenge men usikker på om vi skal ha noe mellomnavn så det tar vi i vertfall nærmere. Guttenavn har vi tenkt på lenge, vi har hatt det også lenge klart men nå begynt å tenke litt igjen og vurdere andre men innen samme gate for vi har bestemt oss for hva det skal inneholde på en måte. Både farens far og barnets far har samme forbokstaver i fornavn, mellomnavn og etternavn kun forskjellige fornavn ellers er det helt likt så hadde vært hyggelig om det gikk litt i arv til ære for barnefarens far.

   Innkjøp: Det er alt en helt del i hus, men vi ønsker ikke å gå for amok enda når vi ikke veit skjønn. En del klær og leker er det blitt og svigermor gleder seg så masse og har alltid med en pose eller to når hun kommer på besøk. Så vi har alt en del nøytrale klær og litt i forskjellige farger som hun sier ¨i tilfelle det blir to¨ så har dere både rosa og blått.. 

  Kjøpte forresten denne her for en stund tilbake, hvor morsom er ikke den? haha


   

   Ukens must haves: Min kjære kjære mann. Hva skulle jeg gjort uten han? Jeg har merket denne uken at hormonene er kommet for fullt. Jeg blir fort emosjonell i tillegg til at han leser meg som en åpen bok og veit akkurat hva jeg trenger til hvilken tid og gjør absolutt alt for meg. Jeg sliter så mye med vekt og kvalme også så han er så flink til å passe på! 

   Aktivitet fra lille: Ingenting hittil. 

   Cravings: Vann og Is-te med fersken. 

   Plager: Kvalme og ekstreme plager med korsryggen. Jeg har slitt med dette siden uke 7 ca.og håpet det ville gå over etter første trimester men det ser dårlig ut. Da er det bare å henge i, hva gjør man ikke for lille nurket 

   

  #blogg #hverdag #søndag #sunday #sommer #summer #juli #2017 #gravid #pregnant #svangerskap #momtobe #oppdatering 

 • 1

  Klokken er bikket 08 allerede, vi har alt vært i sving siden 04:45 i dag tidlig hvor vi reiste en kjapp tur til hesten for å få unnagjort pliktene der. Han var lite glad for å bli vekket så tidlig men det gikk greit. 

  Snuten er satt mot kristiansand og vi er alt kommet til Torp hvor vi har tatt en liten pit-stop med diesel fylling og lignende. 

  Det har jeg forresten glemt å nevne, vi har avtalt to prøvekjøringer av potensielt ny bil. Vi liker å bytte litt på bilene og falt for disse jeg tilfeldig kom over her om dagen uten at vi var på utkikk etter noe spesifikk men ganske sikker på at vi ender opp med en av de så det blir spennende. 

  Tilbake til overskriften, jeg har virkelig fått helt dilla på iste med fersken smak altså. Helt utrolig, aldri vært noe fan av iste tidligere med dette har virkelig satt sine spor i graviditeten 😊 


   

  Nå skal jeg holde mannen videre med selskap på veien her, lillesøster sitter på med oss i bilen mens resten av familien sitter på i pappas bil - men hun har skoleferie og derfor klart å snu døgnet og nå ligger rett ut i baksetet. Haha, husker den tiden! 

   

  #blogg #hverdag #lørdag #helg #roadtrip #kristiansand #dyrepark #sommerferie #ferie #sommer #summer #2017 

 • 2

  Sommer, sol og endelig helg - i ferien.

  Dagen i dag er satt av til å høyttrykkspyle ferdig utvendig av huset før vi begynner å male det igjen, i tillegg til å klippe gresset før det blir trening av hest utover dagen. I morgen tidlig reiser vi til Kristiansand dyrepark med resten av min familie og svigermor hvor vi skal tilbringe hele dagen fra åpning til stenging før vi setter snuten hjemover igjen på kvelden. Heldigvis er det ikke mer enn rundt tre timers biltur en vei så går fint med en dagstur.


   

  Noe jeg har lurt på, etter at jeg ble gravid er om man sier: ¨vi er blitt gravide¨ eller om noen spør ¨er dere gravide?¨
  Er det egentlig noe fasit svar på hvordan dette fungerer? I så fall er vi i dag bikket 12+6 og jeg fortsetter å gå nedover i vekt. Jeg følger det nøye opp og skriver opp vekten min hver eneste dag som jeg tar med til neste kontroll. I dag har jeg faktisk nådd en ny vekt, jeg har aldri veid så lite i mitt voksne liv som jeg kan huske til tross for at jeg følte jeg spiste veldig mye i går - men var mere i bevegelse.

  Nå skal jeg få gjort noe med kvalmen min og forsøkt å få i meg litt mat og tablettene mine før dagens plikter kaller. Ha en strålende dag der ute :-)

   

  #blogg #hverdag #fredag #friday #sommer #summer #juli #2017 #gravid #pregnant #momtobe #svangerskap #kvalm #dårlig #syk

 • 0

  Torsdag allerede, ukene bare flyr av sted.

  Dagene våre er som regel veldig travle, vi har alltid mye å gjøre og i tillegg til nå som formen vi er så dårlig av og til er det nok å ta hensyn til. I går var jeg så heldig at min søster trente og ordnet hesten for meg slik at jeg fikk en fri dag da vi var blitt invitert ut på campingen på Hvaler med et vennepar av oss. Det er merkelig hvordan det blir når man vokser opp, kjøper hus, har jobb og alt tar mye tid og forskjellen fra da man bodde hjemme og brukte all tid på venner og fritid. Men sånn er det nå en gang.

  Vi reiste vertfall ut på Hvaler, koste oss og grillet god mat -> til mitt store kjøtt problem var vi på butikken og kjøpte inn bakt potet og salat jeg kunne spise pluss litt vannmelon også videre som vi koste oss med. Det var så hyggelig, også har de en så nydelig liten valp og jeg som er så dyrefrelst som jeg er.


   

  Utover ettermiddagen kom det et øsende regnvær så vi trakk inn i teltet og det buldret løst. Fy søren for et vær, jeg er for så vidt livredd for lyn og torden og det smalt til. De andre var bare fasinerte mens jeg stod å telte 1001-1002-1003 for å se hvor langt unna det var haha. Det kom fort mot oss og brått blinket alt av lys, luktet svidd og etter en stund forsvant alt av strøm og lukten av brent kom kjapt. Vi gikk litt rundt og alt så ut til å være i orden annet enn strømmen som ikke var tilbake.

  Vi reiste når været var blitt mye bedre i 22.00 tiden, når vi ankom Sarpsborg og hjemme viste det seg at det hadde slått ned i akkurat det området vi var i og det stod det var blitt fare for skogbrann og ulmebrann. Da tenker jeg bare, hvor nærme var det?! For en ekkel opplevelse, jeg har så respekt for vær og alt det kan bringe med seg. Så vidt jeg veit er det ikke kommet noen eller noe til skade, forhåpentligvis så det gikk bra denne gang.

   

  #blogg #hverdag #torsdag #juli #2017 #sommer #summer #vær #værgud #lyn #torden #lynnedslag #brann #skummelt #respekt

 • 0

  Noe jeg har tenkt over er hvor mye jeg som person har forandret meg etter at jeg ble gravid selv når vi ikke viste det.

  Jeg har nok fått det så ille man kan få det i starten av svangerskapet men her er et lite utdrag:

   

  Brus:
  Dette merket jeg tidlig, jeg frastod og frastår alt av kullsyre. Jeg sliter med brus den dag i dag, men prøver pent å drikke en cola boks i ny og ne da jeg for det meste nå drikker kun vann og is-te med fersken.


   

  Kjøtt:
  Jeg bare takler IKKE kjøtt lenger uansett hva slags kjøtt. Jeg har vært 'tacofrelst' siden jeg var liten og vi har obligatorisk tacofredag her i huset uansett hva. Jeg har fått en greier for kjøtt og dermed har vi ikke spist taco på sikkert ti uker. Samboeren lager seg normal mat, for eksempel kotelett og poteter mens jeg klarer meg og klarer kun å spise potetene i brun saus. Det er virkelig ikke sunt, men har snakket med legen om det og fått beskjed om at forhåpentligvis vil det gå over men det viktigste er at jeg får i meg mat og klarer å holde det nede. Så ris, poteter og grønnsaker går det mye i.


   

  Godteri:
  Så godtemomser både jeg og samboeren min er har jeg da selvfølgelig også fått noe mot dette. Jeg takler ikke noe potetgull, smågodt, sjokolade eller lignende. Eneste jeg har klart å spise er tyrkisk pepper. Samboeren min er nesten overlykkelig over det for vi er blitt så mye sunnere her hjemme, aldri hatt godteri skapet så fullt så lenge. Jeg blir kvalm bare jeg lukker opp skapet..


   

  Melk:
  Jeg elsker sjokolademelk og oboy, ellers ikke vært noe fan av ren melk tidligere men nå klarer jeg heller ikke å drikke oboy eller sjokolademelk. Men rundt uke ti hadde jeg litt crunsh på cocio, det har nå gått over og jeg er fortsatt på vann og iste med fersken..

   

   

  For å si det sånn da så er det en noe kjedelig sommer i matveien, eneste jeg kan spise på grillen er bakt potet uten noen ting i den for jeg klarer nesten ikke å spise noe pålegg. Men egg går helt fint så jeg passer på å få i meg noe proteiner og fått skrevet ut tabletter og vitaminer jeg tar hver dag å det er viktig å ha en god dialog med lege om man opplever så ekstremt som dette. Jeg har også gått mye ned i vekt, men siden det fortsatt er tidlig håper jeg ting vil gå over. Ellers trives jeg masse med å være gravid og gleder meg hver eneste dag hvor vi er en dag nærmere til å møte lille nurket. Gleder meg masse til ultralyd om ikke så alt for lenge så vi kan begynne å kjøpe inn og gjøre klart litt når vi får vite kjønn :-)

   

  #blogg #hverdag #juli #2017 #gravid #svangerskap #firemåneder #momtobe #soonmom #mammablogg #mamma #sommer

   

 • 0

  Hei og hå!

  Dagen startet litt tidligere i dag, jeg sliter så innmari med kvalme og lite matlyst men jeg er heldigvis veldig flink til å drikke masse vann.
  I går var jeg på kontroll hos lege hvor vi tok standard prøver med en haug av blodprøver andre prøver, vekt, høyde, blodtrykk også videre i tillegg til henvist til førte ultralyd så dette blir spennende, vi gleder oss masse.

  I dag har vi gått over til kalender måned 4 og er 12+3. Sliter like mye med kvalme og oppkast nå som de første ukene. Jeg har fått noen tips og kjerringråd som vist nok skal fungere mot kvalme men det fungerer absolutt ikke for min del. Jeg ble bare mer kvalm og alt kommer opp igjen, noen av dere som har noen tips jeg kan prøve? En ting er om det hadde vært kun morgen kvalme men problemet er at det er hele dagen, alt fra jeg står opp til jeg går og legger meg. Det tapper meg så masse for energi og er ekstremt trøtt og sliten når kvelden først kommer.

  Heldigvis må jeg være verdens heldigste jente som har en samboer som virkelig gjør ALT for meg. Ord kan ikke beskrive hvor mye han hjelper meg og stiller opp for meg under denne vanskelige tiden!

  Ellers er planen utover dagen å reise til stallen for å ri tur med hesten og søsteren min på en liten tur. Godt å komme seg litt ut av huset og få tankene over på noe annet. Nå nærmer også Norges Mesterskapet seg med stormskritt, det er kun 2-3 uker igjen og jeg som er så mye dårlig er veldig glad for at jeg har en søster som hjelper meg så mye med hesten og treningen :-)

   

  #blogg #hverdag #tirsdag #juli #2017 #sommer #summer #gravid #svangerskap #momtobe #kommendemor #familie

 • 4

  Hei og god sommer!

  Det er en stund siden sist jeg var her inne, det siste jeg har skrevet en del om var at jeg var mye syk, i dårlig form og skulle til legen. Dere fikk aldri vite noe mer etter dette, vi her hjemme viste hvorfor jeg var dårlig og det var godt å komme til legen og få det bekreftet.

  Etter over tre år med prøving, frustrasjon og x- antall legebesøk og undersøkelser fant min nye lege ut at jeg sleit med veldig lavt stoffskifte tidligere i år. Jeg ble satt på medisiner med en gang og innen kun tre måneder på disse tablettene var vi alt i gang med fertilitetsklinikker og undersøkelser men på vårt første besøk og undersøkelse unngikk de en viktig detalj! Jeg var allerede gravid når vi kom dit.

  Det gikk rundt tre uker før vi skjønte det og jeg dro til legen. Jeg har nok fått den dårligste starten av svangerskap med ekstrem kvalme, vekttap, mistet matlyst, problemer med rygg og halsbrann og jeg er kun 12+2 i dag. Så dette kan bli en spennende tid fremover, de fleste sier det vil gå over men det spørs nå som jeg snart er ferdig med de første tre månedene og null forbedring. Uansett hvor mye jeg kan klage kan jeg ikke tenke på annet enn at dette er noe vi har ønsket SÅ lenge og endelig er det her, jeg klarer fint å holde ut i seks måneder til. Dette blir så bra!

  Neste år kommer til å by på utrolig mye rart, lille baby ankommer rundt slutten av Januar og giftemålet i Juni. Da kan dere selv tenke dere hvordan det blir fremover her på bloggen, skal prøve å ha litt forskjellig men det kommer nok til å gå mye i nettopp bryllups forberedelser, min graviditet og hverdag :-)  Tenker det passet fint med et lite bilde av hvor jeg tilbringer mye tid om dagen.. Toalettet og badet.

   

  #blogg #hverdag #sommer #juli #gravid #svangerskap #momtobe #kommendemor #syk #dårlig #bryllup #giftemål #forberedelser #familie