Driftingfrue - Nok en frue
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Jeg elsker helger, jeg elsker fri dager hvor vi bare kan nyte tiden og slappe av. Dessverre pleier våre fri dager og helger å bestå av utrolig mye stress og masse vi skal rekke som vi ikke gjør ellers. 

Denne helgen der i mot har vi ikke mange planene, vi skal fortsette videre med oppussingen og se hvor langt vi kommer. Vi forhaster oss ikke slik at vi blir lei, vi har fortsatt god tid før lille kula kommer til verden og nyter tiden sammen før vi blir tre. 
Mannen var så sliten og trøtt i går etter en hard uke på jobb at jeg i all hemmelighet har skrudd av alarmen hans og planen er at han skal få sovet ut skikkelig og våkne uthvilt til klar frokost her nede. 

Etter lesning i VG i går var jeg klar for skikkelig dårlig vær med masse vind og regn etter som det begynte å blåse en del i går, men enn så lenge er det ¨nesten¨ blå himmel og helt ok høst vær. Lurer på om det blir å utnytte det i dag med en liten kjøre tur i vognen bak hesten altså, da yr melder om veldig mye regn i morgen er det vel greit å få noe ut av de dagene som dette. Jeg har veldig lyst til å se en film i kveld - har noen av dere noen tips til komedie / thriller? Mannen er veldig glad i action men for min del må det være noe action komedie ellers sovner jeg rett og slett, og som mannfolk flest er nok ikke romantikk og drama #1 haha. 

 

#blogg #hverdag #lørdag #saturday #pregnant #preggo #svangerskap #gravid #momtobe #lazy #planer #oppussing

 • 0

   Termin: 29 Januar! Jeg har 122 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 161 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 24, jeg har vært gravid i 23 fullgåtte uker  dag. 

   Babyen er så stor som:  Omtrent som en papaya! Babyen er rundt 30 centimeter fra isse til fot og veier ca.700 gram.
   


   

   Kontroll: Jeg var å tok noen blodprøver på mandag, var på sjekk hos lege på onsdag og fikk svar på blodprøvene + de normale prøvene som blodsukker, vekt, urinprøve, blodtrykk også videre som det vanlige hver 4.uke. Alt er kjempe bra, jeg har slitt litt med stoffskiftet som har svingt litt opp og ned men har nå øket dosen og ser ut til at det stabiliserer seg igjen. Neste kontroll er om knappe to uker igjen hos jordmor. 

   Kjønn: Jente Vår nydelige prinsesse vi gleder oss så til å møte. 

   Navn: Navn er enda klart. Navnet ble bestemt for omtrent flere år siden, siden vi snakket om barn. Vi har siden vi fikk vite kjønn brukt navnet hennes når vi snakker om hun, noen syns kanskje det er merkelig og rart for at det ikke kan passe til hun når hun kommer til verden men for oss er det så riktig uansett hva og vi kunne aldri gitt henne noe nytt navn hverken nå eller når hun kommer til verden. 

   Innkjøp: Det meste er vel alt klart vil jeg si, vi har noen av de store tingene igjen som stelle bord, vognen, amme stol også videre men disse er allerede valgt ut og omtrent bestilt men grunnet oppussing av et soverom ønsker vi å vente til vårt soverom er ferdig slik at vi kan flytte ned og soverommet til den lille er kun fylt av hennes ting eller så vil det bare bli rot. Alt er så på stell likevel så det er ingen problem. Jeg gleder meg så ille til å hente resten av møbler også videre for å dekorere og pynte rommet hennes. Det meste av pynt og dekor er også kjøpt inn, jeg er kanskje gal men ebay kan være farlig til tider. 
   


   

   Ukens must haves: Ikke så mye forandring fra de andre ukene, det er fortsatt yoghurt med havregryn eller 4-korns müsli. Men i tillegg er det kommet noe tilbake fra helt i starten av svangerskapet, nemlig sjokolade melk! 

   Aktivitet fra lille: Hun er nå helt fullstendig gal der inne, det er så mye slag og spark at jeg ikke kan annet enn å le. Jeg kan skvette til et par ganger om jeg sitter å slapper av og får et skikkelig spark midt på magen. Hun har vært veldig lenge langt under navlen men den siste uken er hun kommet rundt navle området og lager seg større plass der inne - men jaggu ikke noe mindre aktiv for det om. 

   Cravings: Har faktisk ingen og ikke hatt noe cravings frem til nå - heldigvis. Så håper jeg slipper det resten av svangerskapet.  

   Plager: Nå er jeg kommet såpass langt at jeg merker ryggen virkelig får gjennomgå. Jeg har ikke fått noe særlig mage og dersom man ikke veit jeg er gravid kan det nok heller ikke syns så godt. Jeg har hatt misstanke om bekkenløsning noen uker og denne uken har ikke gjort meg mindre tankefull, for noen smerter i ryggområder og ikke kan sitte for lenge, ligge for lenge eller stå for lenge. Tenker å reise til fysioterapi som kan hjelpe meg med tips og triks som kan lindre noe vertfall. Men, gaven er absolutt verdt det uansett! 

   

  #blogg #hverdag #fredag #friday #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke24 #24uker #ukeforuke #september #helg #weekend

 • 1

  Nå har jeg gått hjemme en stund i forhold til graviditeten men fra neste uke er det tilbake i ny jobb utrolig nok og en hard og tung omstilling, men noe jeg vil takke meg selv for seinere og vil tro jeg kommer til å elske den nye jobben min. 


   

  Mens jeg har vært hjemme har jeg sjekket ut flere serier og filmer, men er det noe jeg virkelig har falt og digger er den nye serien på www.viafree.no som heter Melk. 
  Nå er det per dags dato kun kommet ut 18 episoder som varer rundt 12 minutter hver. Det kommer ut nye episoder mandag til torsdag og jeg sitter klistret til skjermen hver morgen for å se på den siste episoden. De er jo så fantastisk morsomme og spesielt nå som jeg selv er gravid - ikke at jeg føler meg noe særlig igjen i forhold til problemene og utfordringene de i serien har men herregud så fantastisk morsom humor serie. Jeg ler meg skakk! 
   

  Er det noe jeg anbefaler dere å sjekke ut om dere har litt tid til overs er det absolutt denne serien, dere kommer ikke til å angre. Kan virke litt trå i starten men den tar seg virkelig opp. Legg gjerne igjen en kommentar om dere har sett eller tenker å se den og hva dere eventuelt mener om den :-)

  #blogg #hverdag #torsdag #serie #anbefaler #anbefaling #viafree #melk #norsk #morsom #morsomt #gravid #svangerskap #humor 

 • 1

  Dagen i går var tung, tyngre enn jeg trudde den ville være. Jeg hater begravelser, alle minner som kommer opp og alle tanker som spinner rundt den personen du aldri skal få se eller snakke med igjen annet enn bilder og minner som lever videre. Det aller verste jeg veit er å se andres reaksjoner og hvordan andre tar det, jeg takler ikke å se andre ha det tøft og vondt og gjør meg helt ør. Så resten av dagen i går slappet jeg egentlig av og mannen var heldigvis med meg her hjemme og passet på hele tiden. 

  I dag der i mot hadde jeg oppfølging hos legen igjen, er rundt to uker siden jeg var hos jordmor og gjett hva! Jeg har gått opp 1,5kg på rundt to uker, det er jo fantastisk! Jeg har merket spesielt den siste uken at jeg har hatt så vondt i mage området og magen har virkelig kommet frem noe som også merkes på ryggen. Alle prøver var bra og stoffskiftet mitt begynner å normalisere seg igjen. Selve meg, armer og bein var vist blitt litt tynnere - men at jeg har gått opp er fantastisk. Jeg må fortsatt fokusere på mat og spising, ting er bedre men det viktigste er at min lille huleboer i magen vokser normalt og tar til seg den næringen hun trenger så må jeg bare fokusere fremover som jeg har gjort de siste ukene - for det har vertfall fungert. 
   


   

  Det har nok en del med livskvaliteten å gjøre også, det at jeg har fått ny jobb og fremtiden ser så utrolig bra ut og jeg virkelig gleder meg og er i mye bedre form hjelper nok. 

  Jeg har alt vært hos legen og en tur på felleskjøpet for å kjøpe inn fôr til hesten er gjort, nå klokken 13 skal jeg kjøre mammaen min til sykehuset for en operasjon. Hun skal kjapt hjem igjen og skal hentes rundt 17.00 så i mellomtiden reiser jeg til hesten og får unnagjort pliktene mine og kanskje ridd en tur før jeg kjører og henter mamma igjen. 

   

  #blogg #hverdag #onsdag #gravid #preggo#pregnant #momtobe #svangerskap #september #vekt #oppgang #fremtiden #fremtid #opptur #oppturer

 • 0

  Dagen er kommet, begravelsen for min bestemor. Antrekk var spesielt vanskelig, føler ingenting passer gravid kroppen i tillegg til at situasjonen med bortgangen er tung nok i seg selv. Jeg gikk derfor for noe enkelt med en bluse, strikkejakke, sort bukse og sorte sko... 

   

  #blogg #hverdag #tirsdag #outfit #klær #mote #sverige #begravelse #sort #svart #black #gold #gull

 • 1

  Akuratt nå 
  Jeg sitter faktisk å spiser en passe stor posjon med vaniljeyoghurt med havregryn i. Har akkurat inntatt min daglige tablett runde da jeg for 10 minutter siden kom inn døra her etter å ha vært på helsestasjonen for å ta blodprøver. De prøvene jeg har tatt måtte jeg nemlig faste, noe jeg hater. Haha, så prøvde å sove så lenge som mulig så jeg bare kunne sprette opp og dra rett opp for å ta prøvene og dra hjem å spise.. For øyeblikket går også gårsdagens episode av The Kardashians i bakgrunn her.


  Ukens innkjøp
  En haug av baby ting i tillegg skal vi i begravelse til min bestemor i morgen og trenger noen nye klær for anledningen. Jeg syns det er var skikkelig trist å kjøpe klær for å bruke i akkurat en begravelse, så jeg gikk for et sort antrekk både bukse, bluse og jakke da jeg har sorte sko som jeg kan bruke til annet senere. Jeg skal knipse litt for dere, så kan dere se :-) I tillegg er det ganske så deprimerende eller utfordrende kanskje vil jeg si å handle nå som jeg ikke passer ting jeg passet før grunnet magen og alt som passer rundt magen er for stort i resten av stoffet så det er ikke bare bare skal jeg si dere.    

  Ukens høydepunkt
  Selvfølgelig er det at jeg har fått ny jobb kontrakt, starter på helt blanke ark i en bransje jeg har lengtet tilbake til og ikke kan vente med å starte. I tillegg sa jeg opp jobben jeg har hatt de siste fire årene på fredag, litt spesielt for jeg sjekket kontrakten og jeg sa opp jobben nøyaktig fire år etter at jeg skrev under. Litt tilfeldig, men jeg gleder meg så masse! 


  Ukens tørre

  Ukens craving
  Ikke en eneste dag uten yoghurt sier jeg bare. Det er virkelig det jeg gleder meg mest til når jeg tenker på morgen dagen, frokost yoghurten min. Men det er ikke noe spesielt jeg craver, kun morgen craving heldigvis. 


  Ukens film
  Get hard - altså seriøst, jeg har sett den en gang før og så den på fredag. Den er så fantastisk morsom, dere må ta dere tid til å se denne en gang om dere liker komedier. 

  Ukens nedtur
  Selve uken som gikk har det ikke vært noen nedturer for såvidt i det hele tatt, kun oppturer og ting jeg har gledet meg til. Men det er selvfølgelig vært trist og tenke på at denne uken skal vi ta farvel med bestemor og måtte ut å kjøpe inn klær for anledningen.. 


  Ukens tanke
  Som regel går det mye i baby tanker, det er litt vanskelig å ikke tenke på det når hun minner meg på det hvert 5 minutt med spark og slag overalt. Men i uken som gikk har det skjedd så mye bra og spennende at tankene gikk mye i fremtiden. Oppsigelse av gammel jobb, starte i ny jobb, om knappe 4 måneder kommer det en baby også giftemål i tillegg, det er klart det blir en fullstendig ny hverdag og mange omstillinger. Men jeg gleder meg så mye til å starte på nye kapitler i livet selv om de jeg har vært i og er i slettes ikke er verst må jeg si :-) 


  Ukens mest leste innlegg
  http://driftingfrue.blogg.no/1506162658_n_rper_jeg_det_endelig.html

   

  #blogg #hverdag #september #høst #kaldt #cold #preggo #pregnant #gravid #momtobe #hverdagen #stress #livet #plager #nedturer #oppturer

 • 1

  Det har vært mye møter og spennende ting for meg den siste tiden. 

  Jeg er jo forsåvidt alt seks måneder gravid og ikke på jakt etter noe jobb da jeg har jobbet på samme plass nå i fire år og skal snart uansett ut i permisjon. Men for en måneds tid siden dukket den perfekte stillingen opp på nettet rett foran meg og jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg, så jeg søkte selv om jeg viste at det kunne blir vanskelig i forhold til graviditeten. 

  Jeg var på første gangs intervju, så andre og ble jaggu kalt inn til møte nummer tre hvor den nye kontrakten lå foran meg. Da måtte jeg ta motet i meg og bite tennene sammen, fortelle de sannheten selv om jeg ikke har lyvd på noe måte. De tok det med et smil og var mer glad på mine vegne, og gjett hva? 
  Jeg har signert papirene på drømme jobben min! Når jeg starter i jobben skal jeg holde ut så lenge jeg kan, eller til jeg MÅ ut i permisjon for å føde lille jenta vår. Hihi, jeg kan se for meg det kan blir tre tunge måneder men når jeg er tilbake fra permisjon vil jeg nok takke meg selv tusen gangen for at jeg gjorde det og klarte det. 
   


   

  Jeg sa opp min gamle stilling i går, samme dag som jeg skrev under ny kontrakt. Det var litt vemodig i forhold til at det er så trygt og vært mitt levebrød i fire år. Men, for å komme noen vei her i livet er man nødt til å ta sjansene som byr seg og bare gutse litt. Jeg gleder meg så utrolig mye og ser virkelig frem i livet nå. Alt ligger til rette og jeg har endelig ¨klatret i gradene¨! 

   

  #blogg #hverdag #lørdag #saturday #september #2017 #fremtiden #fremtid #muligheter #jobb #nyemuligheter #gutse #satse #sats 

 • 0

   Termin: 29 Januar! Jeg har 129 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 154 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 23, jeg har vært gravid i 22 fullgåtte uker  dag. 

   Babyen er så stor som:  Omtrent som en papaya! Babyen er rundt 28 centimeter fra isse til fot og veier ca.600 gram.

   Kontroll: Denne uken har jeg faktisk ikke vært på noen kontroller, men jeg skal ta blodprøver allerede på mandag og inn på ny kontroll hos lege førstkommende onsdag. Det er i forhold til stoffskiftet som har svinget litt den siste tiden så det er greit å ha kontroll på dette. 

   Kjønn: Jente Hun har vært ekstremt aktiv siden uke 18 og blir sterkere og kraftigere slag og spark for omtrent hver dag antakeligvis uke som går. Hun har tidligere kun sparket og turnet når jeg har vært våken men nå er det konstant uansett hvilken tid på dagen det er. Spiller ingen rolle på det er dag eller natt, eller om jeg sitter på en hest eller sitter stille. Det går i ett. 

   Navn: Navn har vi hatt klart i sikkert tre år, både om det ble jente eller gutt så navnet på den lille har vi selvfølgelig klart og bruker hver gang vi snakker om hun. 

   Innkjøp: Vi har nok for det meste alt av klær og hverdagslige ting i orden. Vi ukeshandler jo og passer på å kjøpe med en bleiepakke og diverse man trenger på matbutikken til lille jenta vår hver uke så det begynner å ta opp litt plass her. Det eneste vi har igjen er sånn som stellebord, vogn også videre. Seng har vi, men vi har valgt oss ut alle møbler og vogn vi skal ha - men ønsker ikke å dra å hente det før vi er ferdig med å puse opp soverommet vårt nede slik at vi har flyttet ned og jeg kan for fullt starte dekoreringen av barnerommet når vi selv ikke har noe der oppe så alt er klart til hun kommer. Soverommet vårt her nede er faktisk straks ferdig, så det gleder jeg meg til. Det deiligste blir at det er vegg i vegg med toalettet så jeg slipper å gå ned fra 2.etasje flere ganger om natten haha :-) 


   

   Ukens must haves: Tidligere er det vært vaniljeyoghurt med 4-korn müsli, denne uken som forrige uke er det bare generelt yoghurt med havregryn. 

   Aktivitet fra lille: Ufattelig mye! Hun holder på konstant, spiller ingen rolle om det er natten eller dagen. Hun sparker og slår rundt seg uansett hva jeg gjør og ligger utrolig sjeldent stille. Om jeg rir hest sparker hun, om jeg går tur, om jeg kjører bil eller hva som helst sparker hun. Det morsomste er at hun har begynt å bli så hardhendt og sterk at jeg kan skvette til på de hardeste sparkene fordi hun elsker å overraske. 

   Cravings: Har faktisk ingen og ikke hatt noe cravings frem til nå - heldigvis. Så håper jeg slipper det resten av svangerskapet.  

   Plager: Fortsatt en god del plaget med kvalme og oppkast. De siste to ukene har jeg slitt veldig med ryggen også, det kommer veldig sporadisk og kan vare bare en liten stund eller en hel dag. Det virker som om det sitter i korsryggen for det knekken og spraker bak der om jeg strekker på meg eller når det løsner. I tillegg kan ryggen ¨låse¨ seg ganske ofte nå så jeg så vidt klarer å gå på det ene beinet, men det er bare å hinke litt rundt også går det seg til men jeg kan ikke sitte / ligge på noe hardt for lenge for da låser den seg igjen. 

   

  #blogg #hverdag #fredag #friday #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke23 #23uker #ukeforuke #september #helg #weekend

 • 0

  Vi har lenge forsøkt å bli gravide og det har vært en drøm og et mål i flere år. 

  Det skal sies at alt jeg veit om et svangerskap var ting man leste på nett som forsåvidt ofte kun er positivt dersom man ikke spesifikk går etter negative sider ved et svangerskap. Som blant annet:
   


   

  Morgen kvalmen, den veit jo alle kommer i starten også skal den vist forsvinne etter de første 10-12 ukene. Men, har dere tenkt på de som faktisk må gå 40 uker med kvalmen? Joda, en av de ble selvfølgelig meg.. 
  For å ikke snakke om hovne bein fordi de har stått eller gått for lenge? 
  Så for å dra på med den siste lille som kanskje faktisk er den verste er når ingen kan se du er gravid for magen ikke er kommet enda men du puster og peser som en strandet hval bare av å gå noen meter, og for gudsskyld forby trapper. Det er kjempe bra med trening i svangerskapet, men hva skjer med pusten og kondisen? 


   

  Så kommer man til andre trimester hvor magen kommer frem og større utfordringer i vente. 
  Livet i magen, helt fantastisk følelse. Du kjenner den lille krabaten turner rundt og dunker litt i magen så vi kan kjenne det. Helt til lille nurket får sin egen døgnrytme, du får ikke sove fordi det er karate trening der inne og spesielt mot blæra som gjør at når du først sovner må du opp hyppig for å ikke tisse på deg. Og på morgenen våkner du ¨kjempe uthvilt¨ til at karate treningen er gått over til bokse kamp som også går rett i ribbeina på deg. 
   


   

  Så begynner klær å bli litt trange rundt livet. Når du først spiser deg mett gjør det så vanvittig vondt at man tenker ¨barna i afrika klager på sult¨ og gravid hjernen tar overhånd. For å ikke snakke om at jeg går stapp mett med vondt i magen fra middag til dagen etter! Så kommer magen enda litt lengre ut, og dere kan selv tenke dere problematikken med å holde ting på stell forskjellige steder. Leggene må ikke taes, men andre steder bør da trimmes.. Og hallo,  hvem sa noe om at når du ble gravid kommer det sorte hår på magen?! Det stammet vist fra urtiden hvor hårene vokste på gravid magen for å holde varmen.. Hvem googler det før man faktisk er gravid? 
   

  Men så skal det sies, den beste premien man får til slutt etter tøffe ni måneder <3

   

  #blogg #hverdag #torsdag #september #2017 #gravid #svangerskap #preggo #pregnant #momtobe #positivt #negativt #kaos #premie 

 • 1

  Akuratt nå 
  Snurrer jeg av gårdsdagens episode av Bloggerne på tv mens jeg sitter å nyter en varm kopp kakao som jeg har klart å svelge ned alle tablettene mine med, haha. Spesiell smak av den blandingen merker jeg. Jeg tenker å ringe ned på Fredrikstad Dyrehospital for å ta en prat med de i forhold til katten vår som ble syk i helgen, ellers er det egentlig bare venting på mannen skal komme hjem fra jobb da vi skal på en visning på et utleie objekt klokken 16 i dag, så det blir spennende. 


  Ukens innkjøp
  Jeg har handlet så utrolig mye for tiden, det går naturlig nok i baby ting så veldig lite til meg selv.. 
  Her er i vertfall siste pakkes innhold jeg fikk på fredag. Jeg har fått mellom 3-8 pakker hver dag hele forrige uke, så ting begynner å falle på plass. 


  Ukens høydepunkt
  Helt klart det møtet jeg var så spent og nervøs for, det gikk kjempe bra og jeg har vært på nok et møte som jeg vil si nesten gikk enda bedre. Jeg kan dessverre ikke si noe særlig om det enda men det vil komme etterhvert..


  Ukens tørre


  Ukens craving
  Det går fortsatt i yoghurt med müsli eller havregryn. Tidligere har det vært vanilje yoghurt men nå er det litt sånn yoghurt er yoghurt, så lenge den ikke har noen ¨klumper¨ som bær klumper eller lignende. Jeg bare takler ikke de myke klumpene, men korn som hare og müsli elsker jeg i yoghurten. 


  Ukens film
  IT


  Ukens nedtur
  Selvsagt er bortgangen til min bestemor en ekstrem tung byrde og preget store deler av forrige uke. Det er selvfølgelig hele ukens, måneden om ikke en ekstremt stor nedtur. Man blir aldri godt nok forberedt eller klar for å miste noen nær seg. Heldigvis har jeg mange gode mennesker rundt meg som jeg aldri ville klart meg uten. 


  Ukens tanke
  Det er ikke til å slå under en stol at den gravid hjernen min tenker på babyen i ett sett når jeg har så mye plager med kroppen og jeg konstant blir sparket i alle kriker og kroker fra magen og inn i blæren. Det er helt utrolig hvor aktiv det går an å være, det beroliger meg selvfølgelig og jeg elsker følelsen men når man sovner til karatespark, går x-antall ganger på toalettet og våkner til bokseslag i magen er det lov å ta seg en pause og la meg få 10 minutter pause, haha. Lurer på om hun kommer til å være like aktiv resten av svangerskapet og ikke minst når hun er kommet til verden, da har vi nok en stor jobb foran oss :-) 


  Ukens mest leste innlegg
  http://driftingfrue.blogg.no/1505645330_tilbragt_natten_p_akutten.html

   

  #blogg #hverdag #september #høst #kaldt #cold #preggo #pregnant #gravid #momtobe #hverdagen #stress #livet #plager #nedturer #oppturer

 • 0

  Dagen i dag startet 07:30, alarmen ringte og jeg hoppet opp for å ordne meg klar og spise frokost før et møte jeg skulle i klokken 10.00.

  Det skal sies at det var utrolig tungt å stå opp i dag, jeg hadde endelig fått sovnet skikkelig før alarmen ringte og våknet til at lille baby sparket alle veier i magen.. Hun var ganske rolig i går med bare små spark hele tiden men i dag tidlig var det tilbake til karateslag. Godt det er liv og hun trives inne i der. 

  Hastet av gårde til møtet, frokosten ble droppet i fordel for kun væske da jeg var så utrolig kvalm. Kom frem 10-15 minutter for tidlig, jeg syns alltid det er godt å være tidlig ute og slappe av litt enn å ha dårlig tid og være stresset. Fikk lest igjennom litt notater jeg måtte huske, tenke igjennom en god del ting og forberedt meg litt ekstra. 
   


   

  Møtet gikk utrolig bra, made my day! Jeg er mye bedre i formen, fortsatt ganske kvalm men etter møtet fikk jeg en liten boozt som jeg kan leve på en stund. Dette blir så bra dere, jeg gleder meg til å fortelle mer når jeg veit mer selv. For øyeblikket sitter jeg å nyter en varm kopp kakao før jeg skal kaste meg rundt og gjøre litt rent her. Det verste med å pusse opp er at man kan vaske, vaske, støvsuge og rydde til man blir gal men i løpet av noen timer er det like ille igjen.. 

  Håper dagen er startet like godt for dere som den har for meg, til tross for at været er så som så. Forhåpentligvis skal jeg rekke å trimme hesten i dag også som har fått fri noen dager.

   

  #blogg #hverdag #tirsdag #2017 #september #goddag #møte #meeting #lykkelig #glad #happy #forventninger #spennende #ventetid 

 • 3

  Mandag:
  Kylling tikka masala
  Tilbehør: Kylling, paprika, chilli, vårløk, hvitløk, ingefær, koriander, yoghurt og tomatpurè. Server med ris og eller rundstykke / hvitløksbaguett.


   

  Tirsdag: 
  Hjemmelaget lapskaus
  Tilbehør: Storfe kjøtt, buljong, poteter, gulrot, kålrot, persillerot, smør. Server med flatbrød.


   

  Onsdag: 
  Kyllingsalat
  Tilbehør: Salat, agurk, mais, tomat, paprika, revet ost, crunsh, dressing.


   

  Torsdag: 
  Kyllingsalat i pitabrød med cæsardressing.
  Tilbehør: Kylling, salat, agurk, mais, tomater, cæsardressing, paparika og pitabrød.

  SONY DSC
   

  Fredag:
  Taco.
  Tilbehør: Karbonadedeig, taco dinner kit, lomper, salat, agurk, mais, ost og rømme.


   

  Lørdag: 
  Biff med fløtepotet og pommes.
  Tilbehør: Biff, fløtepoteter, chips, grønnsaker. Server med en god saus laget av kraften fra kjøttet.


   

  Søndag: 
  Lasagne
  Tilbehør: Karbonadedeig, salat, agurk, Toro lasagne kit, ost. Server med hvitløksbaguett. 


   

   

  #blogg #hverdag #mat #matglede #inspirasjon #ukesmeny #sparpenger #budsjett #hjemmelaget #homemade #godt #kos #toro #ferdig

 • 0

  Fy så trøtt og sliten jeg er. 

  Vi kom så langt i oppussingen i går og planen i dag var å stå opp tidlig og starte tidlig så vi fikk mest mulig gjort, rundt 00:30 på lørdags kvelden ligger jeg å halvdupper av når mannen litt stresset sier: Du, vi har et stort problem! 

  Titter på pusekatten som kommer tuslende fra 2.etasje med halve ansiktet full av blod. Jeg sa faktisk på fredag at jeg skulle ringe veterinæren på mandag for å få en kul han har hatt i ansiktet sjekket, men han har ikke hatt vondt i den og den har vært hard og ikke væsket eller noe så derfor har vi ikke hastet av gårde i forhold til at det kunne vært en hevelse som gikk ned siden han er mye ute og tar en del mus og fugl blant annet. 
   


   

  Uansett fikset han veterinær besøket selv, halv ett på natten ringer jeg Fredrikstad Dyrehospital og vi får katten i buret og kjørt av gårde. Siden det er rett under øyet og over munnen litt sånn rett i kinnet tuller man ikke med sånt, jeg er så nervøs for synet hans så de fikk sjekket det grundig også med kontrast væske og alt var i orden, heldigvis. Tok vekten og rutine kontroll, gav han beroligende og tok han med bak på undersøkelse vi ikke kunne være med på. 

  Hun barberte han og gav han smertestillende, fikk renset og undersøkt såret grundig og fant en byll under der så det var godt å få det renset. Det var bare helt tilfeldig at den sprakk i natt faktisk, så dette ble en dyr tur til dyrlegen for å si det sånn. Men det viktigste er lille hjertet vårt, han er verdt hvert øre. Han oppførte seg eksemplarisk og så rolig, helt utrolig. Han går nå på antibiotika og tar livet med ro. Jeg er så glad for at det ikke var noe problem med synet, for det så ganske grotesk ut med en helt hvit langhåret katt med blod i halve ansiktet.. 
   

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
   

  Vi var der i ganske lang tid og hjemme rett før 05:00 på søndags morgenen. Så oppussingen i dag tidlig blir utsatt til litt utover dagen for å si det sånn :-) 
  Hell i uhell kom det uventet besøket til dyrehospitalet på 5.000,- Litt irriterende når jeg sa til både pus og mannen på fredagskvelden at jeg skulle ringe dyrelegen og bestille time på mandags morgen, menmen. Pus fikset besøket litt raskere, så det er sånt som kan skje. Det viktigste er at han er frisk og rask <3

   

  #blogg #hverdag #søndag #hardt #dyrt #dyr #dyrlege #veterinær #syk #fredrikstad #dyrehospital #sent #natt #sliten #katt #pusekatt 

 • 1

  Høsten er kommet for fult og det merkes på kroppen. 

  Jeg har funnet et knippe antrekk som er blant mine favoritter nå til den kalde høsten. Alt dette kan kjøpes på --> https://advrl.com/265/64265/q <--
  Jeg skal også i et viktig møte igjen med de samme personene neste uke som jeg var i tidligere denne uken jeg fortalte dere så vidt om, hvem av disse antrekkene syns dere kunne passet best til et ganske viktig møte? Altså ikke for pyntet men ikke for hverdagslig eller, nå har de alt fått første inntrykk av meg så nå gjelder det bare å holde det gående :-) 

   

  #blogg #hverdag #helg #weekend #fashion #klær #mote #zalando #lenke #møte #meeting #høst #kaldt #vinter #kulde 

 • 0

  Det er nesten farlig å vite at man venter en liten jente baby, veit dere hvor mye søtt og unødvendig det finnes i alle type butikker? Man går jo helt mokk fordi alt er så søtt og nusselig og sikkert bare kommer til å bli brukt en gang eller to. Men hva skal en gjøre, vi får nyte tiden mens vi kan og heller gi det bort seinere. Enn så lenge er det så hyggelig å kjøpe inn masse søtt mens vi venter på den største gaven vår som kommer i Januar. 

   

  #blogg #hverdag #lørdag #saturday #weekend #helg #gravid #preggo #pregnant #svangerskap #momtobe #shopping #jente #baby #klær #rosa #pink

 • 1

   Termin: 29 Januar! Jeg har 136 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 147 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 22, jeg har vært gravid i 21 fullgåtte uker  dag. 

   Babyen er så stor som:  Omtrent som en mango! Babyen er rundt 27,5 centimeter fra isse til fot og veier ca.550 gram.

   Kontroll: Denne uken har jeg faktisk ingen kontroller, men om bare en uke skal jeg på ny time hos legen i tillegg til ta noen flere blodprøver for å undersøke om det har fungert å justere doseringen av medisinene jeg går på. 

   Kjønn: Jente Hun har vært svært aktiv siden ultralyd i uke 18, men nå tar hun helt av. I starten var det bare veldig hyggelig, søtt og nytt. Nå der i mot har hun tatt helt av og bykser og sparker som en annen gal inne i magen. Kan se magen flytter på seg og hun begynner å bli veldig sterk, når hun tar i og bruker blæren min som trampoline. Jeg må ofte på toalettet på grunn av henne, haha. 

   Navn: Navn har vi hatt klart siden før hun ble til. Det vil komme ut etterhvert. 

   Innkjøp: Vi har forsåvidt det meste på stell nå, vi ukes handler også og hver uke kjøper vi alltid med en bleiepakke i tillegg til forskjellige produkter som våtservietter, oljer, pudder og hverdagslige produkter til hun kommer. Det er kjempe kjekt å ha så mye på stell før hun blir født slik at det ikke er så mye vi trenger å kjøpe inn når hun kommer. I tillegg har vi handlet utrolig mye klær, bamser og seng med alt hun trenger. Det eneste som gjenstår er forsåvidt stellebordet og vognen - vi har plukket ut det vi skal ha men butikken er i Oslo så må bare få kommet oss inn der en dag så vi får hentet det. 

   Ukens must haves: Tidligere er det vært vaniljeyoghurt med 4-korn müsli, denne uken er det bare generelt yoghurt med havregryn. 

   Aktivitet fra lille: Ufattelig mye! Hun holder på konstant, spiller ingen rolle om det er natten eller dagen. Hun sparker og slår rundt seg uansett hva jeg gjør og ligger utrolig sjeldent stille. Om jeg rir hest sparker hun, om jeg går tur, om jeg kjører bil eller hva som helst sparker hun. Det morsomste er at hun har begynt å bli så hardhendt og sterk at jeg kan skvette til på de hardeste sparkene fordi hun elsker å overraske. 

   Cravings: Har faktisk ingen cravings om dagen - heldigvis. 

   Plager: Fortsatt en god del plaget med kvalme og oppkast. De siste to ukene har jeg slitt veldig med ryggen også, det kommer veldig sporadisk og kan vare bare en liten stund eller en hel dag. Det virker som om det sitter i korsryggen for det knekken og spraker bak der om jeg strekker på meg eller når det løsner. I tillegg kan ryggen ¨låse¨ seg ganske ofte nå så jeg så vidt klarer å gå på det ene beinet, men det er bare å hinke litt rundt også går det seg til men jeg kan ikke sitte / ligge på noe hardt for lenge for da låser den seg igjen. 

   

  #blogg #hverdag #fredag #friday #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke22 #22uker #ukeforuke #september #helg #weekend

 • 2

  Torsdag allerede, straks helg igjen. Ukene bare flyr av gårde. 

  Etter en veldig tung dag i går tok jeg med hesten en tur ut i skogen og fikk luftet tankene. Uansett hvor forberedt man er på at en besteforelder eldres blir man aldri klar. Det at hun også hadde gjort klar fødselsgave til babyen som kommer i Januar knakk meg helt. Tenk at lille jenta vår aldri får møtt hun, men bamsen og minnene lever videre. 

  Ellers for å få tankene over på noe annet satte vi i gang med å sortere og rydde litt her hjemme i forhold til oppussing vi holder på med. Vi har alt byttet ut sengen vår og alt man rydder i og ikke savnet eller trengt på 1-4 år er ¨søppel¨ kaller vi det. Det er helt utrolig hvor mye man tar vare på som kan være kjekt å ha som man absolutt ikke trenger. Vi har derfor vært veldig aktive på www.finn.no og lagt ut masse annonser hvor vi gir bort alt vi ikke trenger lenger som er brukbart eller i grei stand. 

  Responsen har vært enorm, det er så hyggelig å kunne gi bort ting vi ikke trenger lenger. For det første får andre bruk for det og for det andre henter de jo tingene her slik at vi slipper å kjøre det bort. Det er jo vinn vinn vil jeg si. 
  Jeg oppfordrer derfor dere som rydder og har ting dere tenker å kaste, legg det ut på finn.no. Det er alltid noen som har litt dårligere råd eller ser etter akkurat en slik ting du tenker på å kaste. I tillegg sitter du igjen med en god følelse ved å ha gitt det bort slik at andre kan få glede av det :-) 

   

  #blogg #hverdag #torsdag #september #2017 #finn.no #finn #gibort #gjenbruk #dødsfall #tanker #hest #skog #rydding #sortering 

 • 0

  For litt over tre uker siden ble bestemoren min 80 år gammel. Vi samlet hele familien med alle ledd utover, og feiret bestemor skikkelig - og tro meg den familien er ikke liten. 

  Hun strålte, hun var så glad og gråt hele tiden over hvor rørt hun var. Det var også første gangen jeg snakket med så hun siden hun fikk vite at hun skulle bli Oldemor til vår lille jente. Hun var så glad for nyheten. Hun var et fantastisk kvinne menneske som bein i nesa og alltid viste hva hun ville. 

  Bare dager etter denne feiringen ble hun veldig dårlig. Nå kun knappe tre uker etter bursdagen og feiringen hennes gikk det så fort at jeg våknet av telefon fra pappa 06.00 på morgenen om at hun var gått bort med alle sine barn og nærmeste rundt seg. 
  Jeg angrer ikke et sekund for at vi var å besøkte henne på søndag, aller helst ønsket jeg å huske hun fra bursdagen hvor hun strålte men hun ønsket å hilse på alle før hun slapp taket. Det var ikke lenge jeg klarte å sitte der med hun da jeg knakk helt sammen, hvordan skal man kunne dra på besøk for å ta farvel? Også meg med mine gravid hormoner i tillegg. 

  Det siste hun sa til meg før jeg måtte gå ut fra rommet var: ¨Også nå som dere skal ha baby, jeg beklager så mye¨. Det var da det gikk opp for meg at lillejenta vår heller ikke kommer til å få noen Oldemor på hverken mors eller fars side noe som tok helt knekken på meg. Men jeg er glad hun ble glad av å se oss. Nå er du endelig gjenforent med bestefar, dere begge to er så utrolig savnet og jeg skal selvsagt ta med med hva jeg har lært av dere. Spesialiteten var å dyppe mariekjeks i rødt saft. Det minner meg kun om de to. 

   Hvil i fred, Bestemor. Du har vært så utrolig sterk, jeg håper jeg blir like sterk og god som deg  

 • 0

  Mandag:
  Ovnsbakt kylling på en seng av grønnsaker.
  Tilbehør: Kylling, poteter, hvitløk, kålrot, purre, eple og rosemarin. Server med eller uten en god saus. 

   

  Tirsdag: 
  Løvbiff med poteter og grønnsaker
  Tilbehør: Løvbiff, poteter, gulrøtter, brokkoli, erter, blomkål serveres med en god brun saus. 

   

  Onsdag: 
  Kyllingsalat i pitabrød med cæsardressing.
  Tilbehør: Kylling, salat, agurk, mais, tomater, cæsardressing, paparika og pitabrød.

  SONY DSC

   

  Torsdag: 
  Kyllingsalat
  Tilbehør: Salat, agurk, mais, tomat, paprika, revet ost, crunsh, dressing.

   

  Fredag:
  Taco.
  Tilbehør: Karbonadedeig, taco dinner kit, lomper, salat, agurk, mais, ost og rømme.

   

  Lørdag: 
  Meksikansk gryterett.
  Tilbehør: Toro meksikansk gryte, kjøttdeig og hvitløksbaguett.

   

  Søndag: 
  Chilli Con Carne
  Tilbehør: Karbonadedeig, løk, rød chili, tomater, chilibønner, rød og grønn paprika, ris og nachos.

   

  #blogg #hverdag #mat #matglede #inspirasjon #ukesmeny #sparpenger #budsjett #hjemmelaget #homemade #godt #kos #toro #ferdig

 • 0

  Good tirsdag! I dag er en skikkelig spennende dag for meg, som jeg forhåpentligvis kan glede meg til å dele med dere etter hvert. 

  Men til å starte med har jeg stått opp i så godt humør, katten lå rett ut ved siden av meg og jeg har sovet så ufattelig godt i natt. Vi hentet nemlig den nye sengen vår i går og fikk byttet ut den gamle og man kan virkelig merke ¨prisen¨ og kvaliteten. Helt fantastisk, og ikke minst at sengen er så høy slik at jeg mye enklere kan reise meg opp og ned spesielt når magen blir enda større. Den skal også være utrolig bra for korsryggen noe som passer meg perfekt. 

   

   

  Dagen kunne ikke startet bedre, nå skal jeg få i meg noe frokost og de daglige vitaminene og tablettene mine før jeg skal finne frem dagens antrekk for et møte jeg er ekstremt spent på. Nå ligger spørsmålet på om jeg skal ha høy hestehale eller løst hår, men det er et såpass viktig møte at jeg føler valget faller på hestehale. Bilturen dit er rundt 30-40 minutter, det kommer til å være noen nervepirrende minutter men antakeligvis så verdt det når jeg er ferdig. 

   

   

  Så dette berømte valget da, i en alder av 23 år var jeg og mannen faktisk å stemte i går for første gang for min del. Hadde det ikke vært for han hadde jeg heller ikke stemt. Jeg tenkte egentlig å stemme blankt, men endte faktisk opp med å velge et parti. Folk lurer på hvorfor jeg ikke stemmer og jeg syns det er helt feil, for eksempel syns jeg personlig at å fjerne bomstasjonene og bomavgiften er utrolig viktig for meg siden jeg kjører gjennom disse hver eneste dag grunnet jobb så derfor Erna - men blir det holdt? Nei, hver gang jeg har engasjert meg og valgt et parti ender jeg i skuffelse fordi de rett og slett aldri klarer å holde noe de lover, lyver og tigger stemmer på slue måter jeg ikke er for. 

  Kanskje spesielt, men denne gangen har jeg brukt stemmeretten min så får vi vente å se om det står til forventninger denne gang.. 

   

  #blogg #hverdag #tirsdag #september #høst #2017 #gravid #pregnant #momtobe #valg #stortinget #møte #spennende #nervøs #antrekk #søvn

 • 0

  Akuratt nå
  Jeg har tidligere i dag vært hos jordmor som gikk ganske greit. Fikk høre hjerteslagene til den vakre prinsessen vår, det er så fantastisk. Hun krøllet seg sammen som en ball helt nederst i magen og sparket til skikkelig når jordmor skulle undersøke og høre på hjertet. Lille turne jenta, hun holder på hver dag konstant med turning inni der, jeg håper forsåvidt hun roer seg litt før hun vokser veldig mye mer eller så vil man vel kunne se gensere min flytte på seg haha. Nå venter jeg bare på mannen skal komme hjem så skal vi en kjapp tur til Vestby før vi tar turen til hesten for pliktene der. Det er så utrolig dårlig vær, så blir nok å fortsette oppussingen på soverommet vårt.

   

  Ukens innkjøp
  Uten tvil den nye sengen vår. Jeg elsker den, den er så utrolig fin å se på og enda bedre å ligge i! Nå gleder jeg meg bare så utrolig mye til soverommet er ferdig så vi kan sette den opp, den skal vist være utrolig bra for korsryggen også noe som passer meg perfekt som er gravid og sliter med ryggen nå og da.

   

  Ukens høydepunkt
  Høydepunktet må nok være at Gatebil helgen ble en såpass suksess selv om det så veldig mørkt ut til å starte med. Det eneste kjedelige var at jeg ikke har fått sitte på eller kjørt da jeg ikke ønsker å utsette lille baby for noe. Jeg kunne aldri tilgitt meg selv om det hadde skjedd noe på banen som skadet meg eller henne. Jeg sa at om banen var tørr kunne jeg sitte på men det regnet hele helgen og da kan det skje så mye mer, ikke at det skjedde noe og mannen er en utrolig dyktig driftingfører men det kan være noen uheldige som kommer bak for eksempel så da er det tryggest å vente til neste år. 

   

  Ukens tørre

   

  Ukens craving
  Ikke en dag uten vaniljeyoghurt! Jeg elsker å stå opp og ta meg en stor bolle med yoghurt, jeg har tidligere bare hatt 4-kornsblanding i den men nå gått over til havregryn. Jeg er så glad jeg får craving på slike ting og ikke usunne ting som potetgull og godteri.. 

   

  Ukens film
  The boss baby:

   

  Ukens nedtur
  Helt klart det dårlige været på Gatebil.. Men, det kunne vært mye verre som problemer med bilen eller annet så nedturen er nok været men vi bør nok bare si oss fornøyde uansett. I tillegg er bestemoren min veldig syk, og forventer ikke mange dagene igjen.. Var å besøkte henne i går for en ¨siste gang¨, det ble alt for tøft for meg men så lenge det gjør henne lykkelig stiller jeg alltid opp.


   

  Ukens tanke
  Selvsagt er det svangerskapet, lille babyen vår. Shopping, oppussing og jobb. Nå har det begynt å komme pakker i posten som jeg har bestilt til barnerommet og ikke minst klær - veldig mye klær. Jeg gleder meg til å vise dere, det er så mye fint. I tillegg er det oppussing på gang samtidig som jeg faktisk seinere i dag skal på et ekstremt viktig og spennende møte - mer om det kommer seinere. Spesielt de siste dagene er møtet tatt en stor plass i tankene mine :-) 
   

   

  Ukens mest leste innlegg
  http://driftingfrue.blogg.no/1504796844_vi_kan_ikke_ta_i_mot_s_mye_penger.html

   

   

  #blogg #hverdag #september #høst #kaldt #cold #preggo #pregnant #gravid #momtobe #hverdagen #stress #livet #plager #nedturer #oppturer

 • 1

  Endelig mandag, helgen ble godt gjennomført på Gatebil og mannen fikk kjørt masse i tillegg til at bilen fungerte 100% og vi hadde null trøbbel annet enn regn og våt / glatt bane. Men vi er ekstremt fornøyde etter helgen. 

  For øyeblikket sitter jeg egentlig bare å venter. Jeg har time hos jordmor kl.13.00 i dag og å sitte lik å vente på en time er det verste jeg veit. Jeg gleder meg utrolig mye til å høre hjerteslagene til lille snupp i magen igjen. Ingenting slår hjertelyden og ultralydbildene i disse dagen, vi gleder oss så enormt. Enn så lenge har jeg derfor satt på gårsdagens episode av The Kardashians. Etter den nye sesongen er jeg litt usikker, føler kanskje de gamle er noe bedre? 

  Jeg gleder meg til å høre hva jordmor har å si, lille er ekstremt aktiv om dagen og nå også om natten. Til tider slitsomt men helt fantastisk samtidig. Nå bikker vi snart også uke 22 og tiden fremover går nå fortere enn hva det gjorde i starten. Nå skal jeg finne frem litt klær og få frisket opp litt så snakkes vi seinere i dag. 

   

  #blogg #hverdag #mandag #uke #nyuke #muligheter #vente #ventetid #klokke #gatebil #jordmor #gravid #preggo #pregnant #momtobe #svangerskap

 • 2

  Jeg elsker å titte og shoppe på ebay. Noen ganger kommer jeg over veldige praktiske ting til en god penge og andre ganger skjer det sånn som dette jeg skal vise dere. 
  Haha, det er det morsomste jeg har bestilt og mottatt på en god stund. Jeg må bare vise dere. 

  Her er hva jeg bestilte: 

  En nydelig champagne farget lang kjole med bling. Den kostet ikke mer enn 89,- så jeg forventet meg ikke så mye. Kanskje litt dårlig festet glitter også videre men det jeg mottok skulle vise seg å være mye morsommere.
  Her en kjolen jeg mottok: 

  Det er synd det ikke kommer så godt frem på bildene. Jeg skulle gjerne tatt bilde av den på meg men jeg får den ikke lenger på grunnet magen som er i veien i tillegg sitter ¨nettet¨ på kjolen som går fra livet og ned klistret i hverandre så om jeg forsøker å dele det opp spjærer den og blir hullete. For å ikke snakke om, jeg skulle virkelig tatt bilde av alle paljettene som lå på gulvet, hele gulvet på soverommet er fullt av paljetter over alt så mannen lurte på hva i all verden som hadde skjedd der inne. 
  I virkeligheten er også fargen egge-gul selv om det var champagne jeg hadde bestilt, bare så synd lyset virkelig ikke ville samarbeide i dag.. Det var så morsomt å få denne i posten, mannen holdt på å le seg ihjel når han så ¨orginal bildet¨ og hva jeg stod med her hjemme. 

   

  #blogg #hverdag #lørdag #saturday #helg #weekend #ebay #ebaylove #fail #ebayfail #fails #haha #morsomt #dress #kjole

 • 1

  Helgen er kommet, vi har ventet på denne helgen siden Juli. Det er nemlig årets siste Gatebil helg på Rudskogen før sesongen er over. Etter dette er det ett treff igjen på Mantorp i Sverige men etter planen er nok jeg så gravid at vi ikke har planer om å reise dit og derfor blir dette litt spesielt da dette blir siste Gatebil kjøring som bare oss to. Neste år er det tre av oss. 
   


   

  Det er bare så utrolig synd at det er meldt regn hele helgen, og mannen syns ikke det er så veldig gøy å kjøre når det er stri regn da det blir utrolig glatt og forsåvidt ikke noe gøy. Etter planen skulle vi reist opp i dag men på grunn av vær meldingen drøyer vi det til i morgen hvor det ser ut til at det skal være litt opphold på formiddagen og ut mot kvelden. Siden dette treffet er litt mindre enn Juli treffet går det fint an å dra opp dagen han skal kjøre så får vi lar bilen stå der til søndag dersom værmeldingen tilsier det. 

  Jeg håper vi vertfall (Les han) får kjørt lørdag og søndag. Siden dette er siste og litt spesielt, jeg får dessverre ikke sittet på siden jeg er gravid. Har faktisk ikke vært i den bilen på banen i hele år da vi tidlig fant ut graviditeten og ønsker ikke å utsette meg eller den lille for noe som helst. For selv om mannen har kontroll kan det alltids skje noe, enten det kan ta fyr eller noen kan krasje til han bakfra. Så den sjansen tar jeg ikke. 
   


   

  Dere får krysse fingrene for oss og håpe regnet holder seg borte resten av helgen. Om ikke har vi planene klare - den nye sengen vår kommer i dag og da blir det i så fall oppussing av det nye soverommet vårt over helgen :-) 

  God tacofredag :-D 

   

  #blogg #hverdag #fredag #friday #taco #tacofredag #helg #weekend #gatebil #gatebil2017 #drifting #drift #skyline #skyliner33 #oppussing #seng #oppfriskning

 • 0

   Termin: 29 Januar! Jeg har 143 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 140 dager. 

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 21, jeg har vært gravid i 20 fullgåtte uker  dag. 

   Babyen er så stor som:  Omtrent som en grapefrukt! Babyen er rundt 26 centimeter fra isse til fot og veier ca.425 gram.

   Kontroll: Jeg er veldig godt tatt vare på av helsevesenet i Norge, jeg føler meg så heldig. Jeg er på ukentlige kontroller hos forskjellige som lege, jordmor og sykehus. Sist nå var på mandag hvor jeg var på min vanlige kontroll hos lege hvor det blir målt blodsukker, urin, vekt, mål, stoffskifte, d-vitamin, jern, omega 3 også videre. I tillegg er de nøye med hva jeg får og klarer å få i meg i forhold til kvalmen så har for en periode gått på noen tabletter jeg skal ta før måltider. De har fungert så som så, så nå driver jeg å tester ut noen andre tabletter som muligens skal ha enda bedre effekt. 

   Kjønn: Jente Vår nydelige lille turner som er så utrolig aktiv. Det ble brått veldig mye aktivitet i uke 18-19, så ble det litt stille men den siste uken i uke 20 har vært fullstendig sirkus. Hun har forholdsvis holdt seg til å sparke mye på dagen men nå har jeg begynt å merke det veldig tidlig på morgenene som rundt 05-06 som gjør at jeg må på toalettet ganske ofte - som om hun trur blæren min er en trampoline, hehe. 

   Navn: Navn har vi hatt klart siden før hun ble til. Det starter på S, og dere vil få vite det etterhvert som det nærmer seg :-) 

   Innkjøp: Nå gjenstår faktisk ikke så mye, vi driver å pusser opp soverommet våres vi skal ha nede så lille jenta kan få rommet sitt opp. Hennes rom er klart så gjenstår bare å dekorere, sengen er alt satt opp og en del er kjøpt inn. Nå gjenstår forsåvidt bare vogn men vi har funnet vognen vi skal ha så må bare komme oss til Oslo for å få kjøpt / hentet den etter bestilling. Kjempe smart løsning med alt i ett! Gleder meg til å vise dere den. 

   Ukens must haves: Til frokost MÅ jeg har vanilje yoghurt med 4-korns müsli. 

   Aktivitet fra lille: Veldig mye den siste uken. Hun har holdt seg til dagtid, men nå har hun begynt allerede rundt 05-06 på morgenen. Spesielt rundt blæren min som gjør at jeg da må ned på toalettet av naturlige årsaker. Enn så lenge er det bare søtt og morsomt, jeg kan tenke meg det blir litt tyngre når magen begynner å vokse litt og jenta vår blir større og sterkere. 

   Cravings: Har faktisk ingen cravings om dagen - heldigvis. 

   Plager: Det går i samme gamle, kvalme og oppkast. Det er faktisk blitt noe bedre men langt i fra normalt. Jeg er bare glad jeg klarer å spise mer nå enn hva jeg har gjort tidligere. Så har jeg begynt å merke det på ryggen - det er nå kanskje ikke så rart når jeg er halvveis og som gravid skal ryggen gjennom en ganske heftig periode. Ellers har jeg begynt å hovne opp i føttene til tider, men har en fantastisk mann som masserer både rygg og bein når jeg spør - som omtrent hver dag hehe. 

   

  #blogg #hverdag #fredag #friday #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke21 #21uker #ukeforuke #september #helg #weekend

 • 1

  Gårsdagen var helt sprø, la meg forklare. 

  Vi er i full sving for å gjøre klart til Gatebil i helgen samtidig som vi skal pusse opp soverommet vårt nede - som vi seinere skulle kjøpe ny seng og koste på oss noe nytt og skikkelig. 
  Det var helt til samboeren fikk en telefon fra en nær familievenn som bor like ved oss, han hadde fått nyss på at vi skulle ha ny seng og syns en god seng er så viktig spesielt for oss som har en hard tid foran oss med mye planlegging i forhold til bryllup og den tøffe baby tiden når den lille kommer i Januar. 

  Han er ganske sliten og viste ikke om han taklet å møte opp i bryllupet til året og ønsket å være først ute med gave til oss også en meningsfull en. Det som skjedde var nemlig at han tvang oss med kortet sitt, det var virkelig helt umulig å komme unna det. Hverken jeg eller mannen liker å få gaver eller få noe som helst hjelp eller ting så dette var stort. Det var no limit, kjøp kvalitet sa han - ikke noe ikea! 

  Det er den sprøeste opplevelsen, og gjett hva? Vi endte opp på Bohus og har bestilt oss en helt ny seng som passer oss perfekt med senge gavel og tilbehør. Den blir perfekt på det nye rommet og prislappen tør jeg ikke å snakke om en gang. Jeg kan bare si at jeg ville ALDRI i min villeste fantasi noen sinne betalt så mye for en seng. Den er sikkert verdt det forhåpentligvis, men det er helt latterlig mye penger for et ¨møbel¨.

  Vi klarte ikke å sette ord på hvor meningsfull og glade vi ble for gaven, så alle endte opp i tårer i stede. Han var så glad for å kunne gi noe som gledet så mye, tenk at det fortsatt finnes så utrolig omtenksomme mennesker enda? Ikke at de ikke er omtenksomme for at de ikke gir, men fy søren. Jeg er helt målløs. Sengen måtte bestilles og kommer i morgen, så vi gleder oss ufattelig mye!! 

  Herremin hatt, bare se på disse da? Akkurat sånn jeg så for meg drømme sengen med drømme gavel, jeg som elsker bling og diamanter! 

   

  #blogg #hverdag #torsdag #september #høst #helt #gave #bryllup #bryllupsgave #snill #omtenksom #bortskjemt #fantastisk #takknemmelig #målløs 

 • 2

  Jeg kan ikke være alene om å finne mye bra musikk i perioder på Spotify? Altså, det er enten eller. Nå har det vært rolig en stund men jeg har fortsatt en grei liste med favoritter om jeg ¨hører i stykker¨ før jeg blir lei de og finner noen nye. Det er så irriterende, når jeg først finner noen sanger jeg virkelig liker så må jeg høre på de hele tiden frem til jeg blir lei de og gjerne hopper over når den kommer på radio eller automatisk på spilelisten min. Haha. 

  Uansett, tenkte å dele en liten liste med dere som går på repeat hos meg om dagen. Den er nok forresten kanskje litt inspirert av litt motorsport for tiden i forhold til Gatebil og driftingsessongen til samboeren som jeg stadig jobber med nye sponsor videoer og lignende. 

  VO8qCRVj8dI
   
  gkime9M4z34
   
  YfRLJQlpMNw
   
  NbmYpy9SNUg
   
  c8Q-zX0Uh3Q
   
   
   

   
  Har dere noen spillelister jeg bør sjekke ut eller anbefalinger? Kom med det! Nå er det rett før flere av disse nevnte over er spilt ihjel, så jeg sårt trenger noe nytt å høre på :-) 
   
 • 0

  Jeg ønsker å dele en fantastisk god salat oppskrift med dere, om man enten er matlei eller ønsker å lage noe kjapt, enkel og lett mat som gir god samvittighet i tillegg metter utrolig. 
  Jeg er forsåvidt blitt veldig glad i salat i disse gravid tider så denne salaten går det mye i om dagen. Spesielt på middag / sen mat er et godt å bare kunne lage seg en enkel salat.

  Du trenger: 
   Isbergsalat
   Hodekål
   Gulrot
   Purre
   Rødkål
   Tomater
   Dressing
   Crunsh
   Raspet ost
   Mais
   Kylling

  Har du veldig dårlig tid eller ikke ønsker å kutte selv er det også mulig å kjøpe ferdig Meksikansk salat med både ost, crunsh og dressing i på Rema1000. Jeg har alltid en fast rekkefølge på hvordan det legges på tallerken selv om jeg blander alt før jeg spiser, er det hva man kaller tvangstanker? hehe

  Jeg pleier å starte med selve salaten, legger på litt crunsh, deretter kommer osten, tomatene, kyllingen og dressingen. 
  Det vil bli seende ut slik som bildeserien under viser. Deretter blander og mikser jeg alt godt sammen så det blir godt og blandet. Dette er naturligvis kun min måte å gjøre det på og smaker nok likt uansett hvordan du legger det på. 

  En fantastisk god salat for de litt kresne som bare vil ha en god og enkel salat.

   

  #blogg #hverdag #onsdag #mat #oppskrift #salat #mexikans #mexikansk #kylling #lett #lettmat #grønt #sunt #september #høst #kalt #vind 

 • 1

  September er allerede godt i gang og det merkes på været. Det blir fortere mørkt ute på kvelden i forhold til i sommer, og når solen først er på vei ned går det raskt. I tillegg er den typiske høst vinden kommet, den bittre vinden som sniker seg inn gjennom tynne klær og når beinmargen føles det som innimellom. Så nå er det på tide å pakke bort de lette sommer klærne og ta frem litt tykkere jakker, høst sko og skjerf. I den anledningen har jeg vært inne å kikket på http://www.nelly.no og funnet litt inspirasjon til mitt høst skap. 


  Kåpe: 995,-                                                                                      Sko: 1.199,-


  Bag: 349,-                                                          Denim leggings: 399,-                                        Kåpe: 3.499,-


  Hoodie: 749,-                                                                                              Sneaker: 399,-


  Sneaker: 1.099,-                                            Bukse: 449,-                                                           Genser: 1.099,-


  Denim leggings: 399,-                                   Boots: 799,-                                                            Cap: 249,- 


  Jakke: 599,-                                                                                              Genser: 329,-


  Ryggsekk: 499,-                                         Boots: 499,-                                                     Bag: 349,-


  Bukse: 449,-                                           Genser: 349,-                                                     Skjerf: 199,-


  Lue: 399,-                                                                                                 Bag: 379,-

   

  #blogg #hverdag #høsten #kaldt #vind #september #inspirasjon #mote #nelly #nellyinspo #ønskeliste #ønske #wish #mørk #mørkt #mote #fashion

 • 0

  Funnet ut året du dør, eller måten du dør?
  - Synd man må velge en av de, absolutt ikke noe jeg vil vite.. Men må jeg velge blir det kanskje måten? Eller, da kan jeg ende med å være over hysterisk og forsiktig. Trur kanskje jeg vil vite året jeg dør slik at jeg kan gjøre så mye jeg kan med de jeg er glad i enn å ikke rekke det på en måte. 

   

  Ha din egen private øy, eller dit eget private fly?
  - Privat fly helt klart, så lenge drivstoff og andre utgifter er inkludert haha. Tenk å kunne ta ditt eget fly hvor du enn vil i verden!

   

  Fortsette videre med livet, eller starter på nytt?
  - Jeg elsker livet mitt nå, det er selvsagt noe fra tidligere jeg kunne ønske jeg gjorde annerledes i forhold til skole og karakterer men jeg ville aldri i verden byttet det ut for livet jeg har nå. Så jeg ville helt klart fortsatt med livet jeg har nå. 
   

   

  Kunne lese tankene til andre, eller se inn i fremtiden?
  - Denne var vanskelig, begge alternativene er da veldig fristende. Men trur kanskje jeg hadde hatt mest nytte av å se inn i fremtiden og kunne gjøre en forskjell før det er for seint. Jeg har ikke like stort behov for å lese hva andre tenker der og da som jeg kunne hatt bruk for å kunne se inn i fremtiden. 

   

  Ville du spist en god middag, eller sett en god film?
  - Jeg elsker jo mat, i tillegg ekstremt glad i å se på tv. Men mat kommer faktisk før tv og jeg ville heller valgt å spise en god middag enn å se film. 

   

  Ville du blitt blind eller døv?
  - Det er mine største frykter, det er jeg helt sikker på. Denne har jeg faktisk tenkt over før og jeg ville helt klart blitt døv, slik at jeg kunne sett verden og levd mest mulig normalt. Det er selvsagt helt forferdelig for de som sliter med dette, men etter å ha gått igjennom tankene mine må det være bedre å være døv enn blind for min del..

   

  Ville du alltid vært 20 minutter for tidlig, eller 10 minutter for sen?
  - Alltid vært 20 minutter for tidlig! Jeg kommer aldri for seint. Jeg får helt angst om jeg har veldig dårlig tid eller kommer litt seinere på jobb enn jeg pleier å gjøre for eksempel da å starte dagen med stress er virkelig ødeleggende for meg. 

   

  Være usynlig for en dag, eller kunne fly en dag?
  - Normalt ville jeg svart å kunne fly, men siden det kun gjelder for en dag ville jeg vært usynlig. Da skulle jeg gjort mye morsomt ja :-) 
   


   

  Ha et automatisk selvdrevet hus eller en selvkjørende bil?
  - Å kjøre bil er noe jeg elsker, så jeg skal aldri ha noe bil som er selvdreven eller går på strøm - altså det er bare et prinsipp jeg har. Så helt klart selvdrevent hus, tenk så utrolig deilig å ha et hus som gjør alt selv? Vasking, støvsuging og alt det kjedelige man må gjøre!

   

  Kunne snakke med dyr, eller kunne snakke alle språk?
  - Dyre elskeren som jeg har jeg alltid drømt om å kunne snakke med dyr. Tenk så fantastisk da, jeg har sikkert sett alle filmer som er laget hvor de snakker med dyr. Tenk å kunne kommunisere med tale med pusekattene mine og ikke minst hesten min, det ville vært fantastisk! 
   

   

  #blogg #hverdag #spørsmål #enten #eller #fremtiden #blikjent #kjent #med #meg #dyr #fortid #valg #mat #matglad #dyr #livet #meninger 

 • 0

  Akuratt nå
  Sitter jeg i stuen i pysjen. Straks klar for litt frokost, vi er forsåvidt i en budrunde men litt usikkere på om  vi ønsker objektet så sitter litt på gjerdet å venter. Har endelig fått en god natt søvn og våknet noe hvilt! Våknet når mannen skulle på jobb med en meget aktiv baby i magen som har turnet som en annen atlet siden 06 i dag tidlig! 
   

  Ukens innkjøp
  Jeg har seriøst brukt alt for mye tid og penger på ebay den siste tiden, både til meg selv og den lille på vei. Aner dere hvor mye søtt og billig det er på ebay til baby jenter? Det er så utrolig mye som er kjekt å ha som pynt eller lignende som også kan brukes til en så billig penge at jeg som regel er to tastetrykk unna ¨bestill¨. Jeg venter litt over 20 pakker nå, og har noen favoritter fra forrige ukens innkjøp men kan lage et eget innlegg om det når tingene ankommer. 

   

  Ukens høydepunkt
  Det er så godt at ting har begynt å falle på plass. Alt fysisk og psykisk i hverdagen er på vei til å stabilisere seg og nå kan jeg endelig si at høydepunktene uten tvil er hver gang lille jenta vår sparker og turner rundt inni magen. Ikke bare er det en god følelse for meg for nå kjenner vi alle det så godt utenfor magen og hun er så utrolig aktiv. Sparker og turner rundt konstant, men sover enn så lenge som normalt på natten når jeg sover. 

   

  Ukens tørre

   

  Ukens craving
  Ikke en morgen uten vaniljeyoghurt med 4-kornsblanding i! Endelig har jeg fått til å kunne spise yoghurt etter 20 tunge uker i svangerskaper, og jeg som elsker yoghurt. Spiser en stor porsjon til frokost hver morgen. 

   

  Ukens film
  Unforgettable: 

   

  Ukens nedtur
  Min bestemor er blitt veldig veldig syk og ikke sikkert hun en gang rekker å være til stede når lille jenta vår blir født eller til bryllupet vårt. Det er utrolig tung og sårt, så det er helt klart ukens og tidens nedtur.. 


   

  Ukens tanke
  Det går mye i jobb tanker, oppussing og selvfølgelig planlegging av fremtiden. Det står mye stort fremfor oss, og nå har bryllups planleggingen vært på hyllen en stund da vi har hatt en del klart alt i tillegg til graviditeten er det selvsagt vært mye barn i tankene mine, men nå skal vi finpusse på gjestelisten. Kontakte kokken og få laget menyen, først inn å prøvesmake da vi skal ha 3-retters middag og ønsker at alt skal være perfekt. Alt viktig sånn i forhold til lokale, kirke, frakt også videre er fikset så det meste er klart - også det meste av pynt. Kjolen har jeg tenkt til å ta opp igjen når jeg har født for det er ingen grunn til å dra å prøve nå mens jeg har en bolle foran på magen. Det blir nok ikke så vanskelig da jeg er helt sikker på hvem kjole jeg skal ha, hva den heter og hvilken farge :-)
   

   

  Ukens mest leste innlegg
  http://driftingfrue.blogg.no/1504343864_story_of_my_life.html

   

  #blogg #hverdag #september #høst #kaldt #cold #preggo #pregnant #gravid #momtobe #hverdagen #stress #livet #plager #nedturer #oppturer

 • 2

   

  Mandag:
  Hjemmelaget lapskaus.
  Tilbehør: Kjøtt du ønsker, poteter, gulrøtter, kålrot, persillerot, stekesmør og en buljongterning. Serveres med flatbrød eller rundstykker.

   

  Tirsdag: 
  Kyllingsalat med cæsardressing. 
  Tilbehør: Oppkjørt kylling, salat, agurk, mais, cherrytomater, dressing, salatblanding - evt.andre ingredienser vi ikke bruker hos oss.

   

  Onsdag: 
  Grønnsaksblanding med biff og brun saus
  Tilbehør: Poteter, gulrøtter, kålrot, brokkoli, blomkål, tomat, biff

   

  Torsdag: 
  Wok med kylling / biff
  Tilbehør: Wokgrønnsaker, ris, kjøtt du ønsker til. Vi kjøper i blant slike fryste grønnsaker siden vi bare er to personer passer denne bra. 

   

  Fredag:
  Taco.
  Tilbehør: Karbonadedeig, taco dinner kit, lomper, salat, agurk, mais, ost og rømme.

   

  Lørdag: 
  Hjemmelaget pizza
  Tilbehør: Mel, gjær, salt, ost, karbonadedeig, pepperoni, pizza saus, skinke, bacon, krydder.

   

  Søndag: 
  Tomatsuppe med makaroni og egg
  Tilbehør: Vi bruker faktisk posesuppe ferdig fra butikk vi bare blander ut med noen liter vann, og koker egg - server med ferske rundstykker. 

   

  #blogg #hverdag #mat #matglede #inspirasjon #ukesmeny #sparpenger #budsjett #hjemmelaget #homemade #godt #kos #toro #ferdig 

 • 1

  I går rakk jeg rett og slett ikke å sette meg ned her for et lite innlegg, så hektisk er dagene om dagen. 

  I dag er ikke noe mindre hektisk, da vi er ¨manko¨ på en bil som er på verkstedet. Den ble satt der på fredag med de måtte beholde den til i dag eller i morgen for å bli ferdig, også vi da som er så avhengig av to biler i hverdagen vår.. Men det får nå bare gå, jeg har en del avtaler i dag og når våknet og så været innså jeg hvor uheldig jeg er da jeg må ta beina fatt og gå stedene jeg har avtale. Så det er bare å slå opp paraplyen og kle seg godt, for mannen har tatt den andre bilen på jobb :-) 

  Dagen i dag er helt kaos, det skal skje så utrolig mye innen 17.00 at jeg ikke skjønner hvordan vi skal rekke det så er bare tunga rett i munnen. Dagen avsluttes etter 17.00 i dag med en ny visning og deretter en tur ut til hesten når mannen er kommet hjem med bilen - om de ikke er ferdig med den ene bilen vår på verkstedet før det. Haha, en liten kabal å få opp men det løser seg. 

  Så dette blir bare et kort ¨beklager¨ innlegg hvor jeg bare må kaste meg rundt og starte dagens gjøremål. 
  Ha en fortsatt god regnfull (vertfall her) dag videre :-) 

   

  #blogg #hverdag #mandag #september #høst #kaldt #snartvinter #cold #kulde #preggo #pregnant #gravid #hektisk #avtaler #timer 

 • 0

  Altså, det er helt fantastisk å være gravid men det fører faktisk med seg mye rart man ikke tenker på i forkant. Jeg kom over denne serien og herregud, det er som om jeg skulle laget den selv! Jeg aner ikke hvor mye symptomer jeg har googlet, som er det normalt å få mer hår på magen under svangerskap? Haha, det er mye skal jeg si dere. Jeg kommer tilbake med et spennende innlegg med ting jeg ikke tenkte på før etter jeg ble gravid. Her vil det kommer mye gullkorn :-) 

   

  #blogg #hverdag #september #baby #gravid #preggo #pregnant #momtobe #babygirl #girl #issues #issue #problemstillinger #problemer #problematikk 

 • 0

   Termin: 29 Januar! Jeg har 150 dager igjen, og jeg har altså da vært gravid i 133 dager.  (Etter ultralyd ble termin flyttet fra 24 til 29 Januar)

   Hvor langt jeg er på vei: Graviditetsuke 20, jeg har vært gravid i 19 fullgåtte uker  dag. 

   Babyen er så stor som:  Omtrent som en grapefrukt! Babyen er rundt 22 centimeter fra isse til fot og veien 225-280 gram.
   

   Kontroll: Jeg er på ukentlige kontroller, siste kontrollen var hos jordmor på ultralyd forrige uke hvor vi også fikk vite kjønn og justert termin dato. Neste uke er det kontroll hos fastlege og uken etter en det enda en ny kontroll hos jordmor. Jeg føler meg så godt tatt vare på og det trenger jeg, førstegangs fødende og kan egentlig ingenting om graviditet og derfor ekstremt glad når jeg innså hvor mye støtteapparater og oppfølging det er rundt meg. Takk for helse Norge, ikke minst er det gratis når det gjelder svangerskap! 

   Kjønn: Vår lille vakre i magen er en liten jente. Vi trudde lenge og hadde følelse på at det ville bli en gutt men jaggu overrasket hun oss ikke og vi ble selvfølgelig kjempe glade under ultralyden når jordmor kunne røpe at det var vår lille jente som skjulte seg i magen min og er svært aktiv. 

   Navn: Vi hadde navn klart for begge kjønn, nå som vi har fått vite at det er jente vil navnet starte på S. Jeg kommer tilbake senere med hele navnet, det er utrolig søtt og vi snakker daglig om jenta vår her hjemme i alle settinger og bruker kun navnet hennes. 

   Innkjøp: Nå som vi endelig veit kjønn har vi kjøpt inn utrolig mye. Vi har alt fått opp sengen hennes på rommet, masse interiør er kjøpt inn. Sengetøy, dyne og putetrekk, ny madrass og virkelig et lass av klær og vaskekluter ++ som vi vil trenge. Jeg syns det er så hyggelig å være ute å shoppe til den lille jenta vår, og spesielt ta det i flere omganger så vi slipper å stor handle alt på en gang. 
   

   Ukens must haves: Nå har vann og saftis begynt å avta litt etter at det er det som jeg har måtte ha tidligere. Nå er det rett og slett yoghurt. Det er det eneste jeg spiser til frokost om dagen med litt müsli over. 

   Aktivitet fra lille: Kjenner masse. Både utvendig og innvendig, hun er en aktiv liten jente og mine foreldre har fortalt at jeg var akkurat slik når jeg også lå inne i magen til mamma så det kan virke som om hun har fått noen gener fra meg vertfall. Hun turner rundt og ligger ikke mye rolig, heldigvis sover hun om natten og hun er såpass liten enda at det ikke plager meg på noen som helst måte. 

   Cravings: Nå om dagen er det faktisk veldig lite altså, jeg har ikke noe spesielt jeg craver lenger. 

   Plager: Det er fortsatt litt kvalme på gang, nå har jeg bikket uke 20 så jeg misstenker at jeg kommer til å slite med litt kvalme resten av svangerskapet. Nå er jeg jo straks halvveis, men de kvalme nedsettende tablettene jeg tar før mat spesielt på kveldstid fungerer ganske godt. Så det er ikke like mye oppkast som før, men det forekommer fortsatt. Den som venter på noe godt venter ikke forgjeves  

   

  #blogg #hverdag #fredag #friday #høst #gravid #pregnant #momtobe #oppdatering #svangerskap #uke20 #20uker #ukeforuke #september #helg #weekend